• Business

    Σ. Πιτσιόρλας: Πώς σχεδιάζει να προσελκύσει τις πολυεθνικές στην Ελλάδα

    Ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας


    Δυο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην χώρα προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη νέα επένδυση ύψους 24 εκατ. Ευρώ γνωστής εταιρίας στο Σχηματάρι. Η πρώτη, αφορά στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ίδρυση επιχειρήσεων (ηλεκτρονική υπηρεσία μιας στάσης), η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και η δεύτερη σχετίζεται με την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή των Οινοφύτων. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, σχεδιάζεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

    Μια άλλη πρωτοβουλία που βρίσκεται στα σκαριά είναι η νομοθέτηση του θεσμικού πλαισίου για την προσέλκυση των υποστηρικτικών υπηρεσιών μεγάλων πολυεθνικών στην χώρα (π.χ. τμήματα προμηθειών, call center, τμήματα πληροφορικής) μέσα από την παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων. Αυτή η πρακτική ακολουθείται κατά κόρον στο εξωτερικό, και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την προσέλκυση τέτοιων επενδύσεων.

    Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, επαίνεσε γνωστή πολυεθνική που  έφερε στην Ελλάδα την πληροφοριακή υποστήριξη για 19 χώρες, μια επένδυση 57 εκατ. ευρώ ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το εύρος των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει η πολυεθνική στη μονάδα της στο Σχηματάρι. «Επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως το Mega-Plant Σχηματαρίου , αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και συγχρόνως αξιοποιούν σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, όπως η γεωστρατηγική θέση και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Κλείνοντας ο υπουργός υπογράμμισε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναληφθούν πρωτοβουλίες, οι οποίες θα διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθούν οι κακές πρακτικές του παρελθόντος και τόνισε πως πρέπει η ελληνική οικονομία να στραφεί στην παραγωγική διαδικασία. Επεσήμανε ακόμη πως για να πάει μπροστά ο τόπος χρειάζεται πολιτική βούληση, και σύγκρουση με αντιλήψεις και συμφέροντα που κρατούν καθηλωμένο τον τόπο ενώ στάθηκε στην ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων για να υλοποιηθούν ταχύτερα και πιο εύκολα οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Cyta Hellas στη Vodafone

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nordea: Πώς η περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας αποδεικνύει πως τα καλυμμένα ομόλογα είναι πλέον πιο ασφαλή από τα κρατικά



    ΣΧΟΛΙΑ