• Business

    Σ. Παληός: Η μείωση των ναύλων πίεσε τα αποτελέσματα της Diana

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Παρά τη διεύρυνση του στόλου της με τις αγορές νέων πλοίων, η ναυτιλιακή Diana Containerships (DCIX) του εφοπλιστή Συμεών Παληού, δεν κατόρθωσε να αντισταθμίσει τις απώλειες από τη σημαντική μείωση των ναύλων, γεγονός που αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα του πρώτο τριμήνου του έτους.

    Έτσι, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρία εμφάνισε καθαρό έλλειμμα 5,7 εκατ. δολαρίων στις 31 Μαρτίου 2016, έναντι 0,5 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα ανήλθαν στα 11,8 εκατ. δολάρια έναντι 13,9 εκατ. δολαρίων, λόγω της μείωση των ναύλων αλλά και της αύξησης των ημερών που τα πλοία παρέμειναν εκτός ενοικίασης.

    Η χρονοναύλωση μειώθηκε στα 8.905 δολάρια ημερησίως από 14.410 δολάρια, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων συρρικνώθηκαν στα 7.107 δολάρια ημερησίως από 8.415 δολάρια το 2015. Αυτό αντισταθμίστηκε σε κάποιο βαθμό από τα χρήματα που προήλθαν από τη διεύρυνση του στόλου της εταιρίας, ο οποίος αποτελείται από 13 πλοία τύπου panamax και post-panamax.

    Οι απώλειες ήταν λιγότερες από αυτές που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τον Michael Webber, αναλυτή της Wells Fargo, ενώ και τα έσοδα ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με το Webber, “τα λειτουργικά αποτελέσματα αναμένεται να παραμείνουν πιεσμένα όλο το 2016, δεδομένου του σημαντικού βαθμού έκθεσης της εταιρίας στην αγορά (που οφείλεται στη στρατηγική βραχυπρόθεσμων ναυλώσεων), μέσα σ’ ένα περιβάλλον που περιλαμβάνει μικρότερες χρονικές περιόδους ναύλωσης και αδύναμα θεμελιώδη στοιχεία για όλο τον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/krouazieroplio-teras-tou-1-dis-dolarion-18-photos-video/46086

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/n-tsakos-thetiki-i-analites-gia-tin-ten-para-tis-miosis-ton-navlon/45990



    ΣΧΟΛΙΑ