• Business

    Ryanair: Καμία αλλαγή στα δρομολόγια προς Ισπανία παρά την απόφαση της Βρετανίας

    Ryanair χανιά


    Η αεροπορική εταιρεία δεν σκοπεύει να μειώσει τις πτήσεις της προς την χώρα της Ιβηρικής, παρά την απόφαση της Βρετανίας να επιβάλλει υποχρεωτική καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από εκεί.

    Καμία αλλαγή στα αεροπορικά δρομολόγιά της προς την Ισπανία δεν σκοπεύει να κάνει η αεροπορική εταιρεία Ryanair, μετά την «λυπηρή» απόφαση του Λονδίνου να συστήσει στους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ηπειρωτική Ισπανία λόγω της επιδημίας covid-19, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του οικονομικού της τμήματος, Νιλ Σόραχαν.

    Η Βρετανία επέβαλε αιφνιδιαστικά το Σάββατο καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από την Ισπανία, μετά την άνοδο των κρουσμάτων της covid-19 εκεί.

    «Πιστεύω ότι είναι λυπηρό, πολύ απογοητευτικό», σχολίασε ο Σόραχαν.

    «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα δούμε και άλλες εντοπισμένες εστίες και πρέπει να είμαστε αρκετά ευέλικτοι για να τις αντιμετωπίζουμε, όπως προκύπτουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», πρόσθεσε.

    Όταν ρωτήθηκε αν η Ryanair εξετάζει να μειώσει τις πτήσεις της προς την Ισπανία, ο Σόραχαν απάντησε ότι δεν σκοπεύει να το κάνει «μεσοπρόθεσμα».

    Η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γερμανία και τη Γαλλία και επανεξετάζει συνεχώς την κατάσταση σε δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Έλεν Γουάτελι στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επέκτασης της καραντίνας στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν και από άλλες χώρες.

    «Πρέπει να εξετάζουμε συνεχώς την κατάσταση και πιστεύω ότι αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς», τόνισε.

    «Αν δούμε τα κρούσματα να αυξάνονται σε μία χώρα, θα αναλάβουμε δράση, διότι δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να εξαπλωθεί ξανά ο κορονοϊός στη Βρετανία», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν η υποχρεωτική καραντίνα ενδέχεται να επεκταθεί στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Γαλλία και την Ισπανία.



    ΣΧΟΛΙΑ