• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ryanair: Ετοιμάζεται να απαντήσει στην πανδημία με ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

    • Bloomberg


    Η Ryanair Holdings Plc ετοιμάζει την πρώτη της έκδοση ομολόγων σε ευρώ από το 2017, τεστάροντας τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις στις αεροπορικές εταιρείες εν μέσω της αναστάτωσης που υπάρχει στα ταξίδια.

    Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη θα συζητήσει με τους επενδυτές τη Δευτέρα για το ενδεχόμενο έκδοσης πενταετούς ομολόγου τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ (592 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία. Ο CFO της αεροπορικής, Neil Sorahan θα είναι επικεφαλής του εγχειρήματος.

    Ο ιρλανδέζικος αερομεταφορέας αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδια του για την πώληση ομολόγου, καθώς αναζητά τρόπους να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αποπληρωμής των δανείων της κατά τους επόμενους 12 μήνες, καθώς και πιθανόν να καταφέρει να εξασφαλίσει κέρδος από την συρρίκνωση ή την αποτυχία των ανταγωνιστριών εταιρειών που έχουν επίσης πληγεί δραματικά.

    Η αεροπορική εταιρεία, η οποία πούλησε νέες μετοχές 400 εκατ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, διατήρησε τη βαθμολογία αξιολόγησης επένδυσης κατά τη διάρκεια της αναταραχής λόγω πανδημίας, σε αντίθεση με αntαγωνιστές, όπως η Deutsche Lufthansa AG και η IAG της British Airways.

    Η Ryanair έχει εκκρεμή ομόλογα 2,45 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός τραπεζογραμματίου 850 εκατομμυρίων ευρώ που λήγει τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ο αερομεταφορέας έχει βαθμολογία BBB, δύο βήματα πάνω από το junk (σκουπίδια), τόσο από την S&P Global Ratings όσο και από την Fitch Ratings Ltd. Και οι δύο εταιρείες αξιολόγησης έχουν επισημάνει τους κινδύνους της βαθμολογίας.

    Ένας εκπρόσωπος της Ryanair αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα του ομολόγου όταν ρωτήθηκε από το Bloomberg News μέσω email. Η Barclays Plc, η BNP Paribas SA και η Citigroup Inc. θα αναλάβουν την έκδοση, σύμφωνα με τις πηγές.

    Ο αερομεταφορέας είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η «βελτιωμένη ρευστότητα» από την τοποθέτηση μετοχών «πιθανώς θα βοηθήσει» στην πώληση ομολόγων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ