• Business

    Rupert Murdoch: Γιατί ο 92χρονος μεγιστάνας ακύρωσε τον αρραβώνα του με την 66χρονη Ann Lesley Smith

    • NewsRoom

    Rupert Murdoch, Ann Lesley Smith


    Τελικά ο μεγιστάνας Rupert Murdoch δεν θα προχωρήσει στο… πέμπτο στεφάνι.

    Σύμφωνα με πηγές του Vanity Fair, ο 92χρονος πρόεδρος της Fox Corporation και η 66χρονη Ann Lesley Smith, πρώην ειδική στοματικής υγιεινής που εξελίχθηκε σε ραδιοφωνική παρουσιάστρια, ακύρωσαν αιφνίδια τον αρραβώνα τους.

    Ο Murdoch και η Smith σχεδίαζαν να παντρευτούν αυτό το καλοκαίρι, λιγότερο από ένα χρόνο αφότου ο ισχυρός άνδρας των μέσων ενημέρωσης οριστικοποίησε το διαζύγιό του από την τέταρτη σύζυγό του, τον ηθοποιό Τζέρι Χολ.

    Πηγή κοντά στον Murdoch είπε ότι ένιωθε όλο και πιο άβολα με τις αυστηρές ευαγγελικές απόψεις της Smith. Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Smith δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει την μεγάλη δημοσιότητα.

    Ο χωρισμός βάζει τέλος σε ένα ρομάντζο που βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα διεθνώς.

    Τον Ιανουάριο, ο Murdoch και η Smith φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά κάνοντας διακοπές στα Μπαρμπάντος. Οι φωτογραφίες απαθανάτισαν την 66χρονη να βοηθά το Murdoch να μπει στην θάλασσα.

    Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα, ανέφερε ότι αυτός επρόκειτο να αγοράσει κατοικία αξίας 30 εκατ. δολαρίων στο Central Park South, εικάζοντας ότι θα μείνει εκεί με την Smith όταν βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.

    Τον Μάρτιο, ο Murdoch ανακοίνωσε τον αρραβώνα του στις σελίδες της New York Post.

    «Ήμουν πολύ νευρικός. Φοβόμουν να ερωτευτώ — αλλά ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά. Είμαι χαρούμενος», είπε στην αρθρογράφο Cindy Adams.

    Την περασμένη εβδομάδα η Daily Mail ανέφερε ότι ο δισεκατομμυριούχος έδωσε στην Smith ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων 11 καρατίων που λέγεται ότι αξίζει πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Στο μεταξύ, άλλα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να ερευνούν το παρελθόν της Smith.

    Λίγα είναι γνωστά για την παιδική της ηλικία. Στα 20 της, παντρεύτηκε τον John B. Huntington, γόνο μιας πλούσιας οικογένειας με σιδηρόδρομους στην Καλιφόρνια.

    «Ξόδευα 65.000 δολάρια το μήνα για ρούχα εύκολα. Τα χρήματα δεν ήταν θέμα. Είχα τα πάντα στον κόσμο», είπε στο Christian Broadcasting Network. Χώρισαν, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη της στο CBN, όταν ο Huntington έγινε βίαιος αλκοολικός.

    Η ίδια είχε τάσεις αυτοκτονίας και στη συνέχεια βρήκε τον Ιησού σε μια… καφετέρια και έγινε ιεροκήρυκας στην κομητεία Μάριν της Καλιφόρνια.

    «Όταν αφήνεις τον Κύριο να πάρει τον έλεγχο της ζωής σου, μπορείς να τα καταφέρεις», είπε στο CBN.

    Αργότερα παντρεύτηκε τον τραγουδιστή και τον επιχειρηματία της κάντρι μουσικής Chester Smith. Αλλά όταν ο Smith πέθανε το 2008, η Ann Lesley ενεπλάκη σε μια άσχημη δικαστική διαμάχη με τις θετές κόρες της για την περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων του Smith.

    Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η μία θετή κόρη κατηγόρησε την Ann Lesley για «οικονομική εκμετάλλευση ηλικιωμένου». Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες και το θέμα διευθετήθηκε το 2010.

    Πάντως, τα ενήλικα παιδιά του Murdoch από τον δεύτερο γάμο του με την Anna, -Elisabeth, Lachlan και James-  φέρεται να ανακουφίστηκαν που η Ann Lesley δεν είχε δικά της παιδιά, κάτι που θα μπορούσε να περιπλέξει περισσότερο την ήδη δύσκολη μάχη διαδοχής για της αυτοκρατορία του μεγιστάνα.

    Σημειώνεται ότι μετά τον τρίτο γάμο του Murdoch με την Wendi Deng το 1999 -λιγότερο από ένα μήνα μετά το διαζύγιο του με την Anna-  τα ενήλικα παιδιά του δεν δέχθηκαν να επιτραπεί στις κόρες του Murdoch και της Deng να έχουν μερίδια με δικαίωμα ψήφου στο οικογενειακό καταπίστευμα που ελέγχει τον οικογενειακό όμιλο των μέσων ενημέρωσης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στα δικαστήρια με την Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι



    ΣΧΟΛΙΑ