• Business

    Rolls-Royce: Ετοιμάζεται να κόψει έως 2.500 θέσεις εργασίας

    • Bloomberg
    Chief Executive Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic (Πηγή: rolls-royce.com)

    Chief Executive Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic (Πηγή: rolls-royce.com)


    Η Rolls-Royce ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας υπό τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο Tufan Erginbilgic, ο οποίος προετοιμάζει την εταιρεία για να επωφεληθεί από την αναμενόμενη άνοδο της ζήτησης για κινητήρες μεγάλων αεροσκαφών.

    Οι μειώσεις θα αφορούν συνολικά 2.000 έως 2.500 υπαλλήλους, που αντιστοιχούν περίπου στο 6% του προσωπικού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το bloomberg.

    Οι περικοπές στοχεύουν το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων στελεχών, υποστηρίζουν πηγές.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει. Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι της Rolls-Royce βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, 11.000 εργάζονται στη Γερμανία και περίπου 5.500 στις ΗΠΑ.

    Ο Erginbilgic ηγείται της προσπάθειας ανάκαμψης της εταιρείας, ενώ έχει ήδη αλλάξει ορισμένες βασικές διοικητικές θέσεις.

    Κατά την μέχρι τώρα θητεία του νέου CEO που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας στις αρχές του έτους, η τιμή της μετοχή της έχει υπερδιπλασιαστεί, καθώς τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ανακάμπτουν από τα χαμηλά πανδημίας, αναζωπυρώνοντας τη ζήτηση για μεγάλα αεροσκάφη όπως το Airbus A350, για το οποίο η Rolls-Royce είναι ο μοναδικός προμηθευτής.

    Ο Tufan Erginbilgic, ο οποίος προσχώρησε στη Rolls-Royce από την BP, έφερε συμβούλους για να συμβουλεύσουν τον εξορθολογισμό του οργανισμού.

    Η Rolls-Royce κατασκευάζει κινητήρες για τα μεγαλύτερα εμπορικά αεροσκάφη και κερδίζει χρήματα με βάση τις ώρες χρήσης τους καθώς και με προσοδοφόρα συμβόλαια υπηρεσιών.

    Η τελευταία φορά που η εταιρεία περιέκοψε μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας ήταν στις πρώτες μέρες της πανδημίας, όταν τα αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο παρέμειναν για μεγάλο διάστημα καθηλωμένα.

    Οι ταμειακές ροές στη Rolls-Royce αυξήθηκαν ραγδαία φέτος, ελαφρύνοντας το βάρος των πληρωμών τόκων, την ώρα που οι αυξήσεις των επιτοκίων καθιστούν τον δανεισμό πιο ακριβό.

    Η επιτάχυνση των σχεδίων μείωσης του χρέους της θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρείας, ανέφερε σε έκθεσή της η Bloomberg Intelligence.

    Διαβάστε ακόμη:

    Rolls-Royce: Το φάντασμα της έκλειψης!

    Tufan Erginbilgic: Οι προκλήσεις και τα προβλήματα του νέου “σκληρού” CEO της Rolls-Royce

    Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Σταθερά στις επιλογές των Ελλήνων



    ΣΧΟΛΙΑ