• Business

    Rolex: Ανοίγει νέες εγκαταστάσεις παραγωγής λόγω της πρωτοφανούς ζήτησης

    • Bloomberg


    Η Rolex θα δημιουργήσει τρεις προσωρινές εγκαταστάσεις παραγωγής που θα αρχίσουν να κατασκευάζουν ρολόγια πολυτελείας το 2025, με στόχο να ενισχύσει την παραγωγή της εν μέσω της πρωτοφανούς ζήτησης για τα προϊόντας της.

    Η κατασκευή των εγκαταστάσεων στο καντόνι του Fribourg ξεκινά αργότερα φέτος, ανέφερε η Rolex σε ένα email. Παράλληλα η ωρολογοποιεία θα δαπανήσει 1 δισ. ελβετικά φράγκα (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για μια μεγάλη νέα μονάδα παραγωγής στο Bulle, επίσης στο καντόνι του Fribourg, που αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2029.

    Προς το παρόν, τα νέα ρολόγια δεν είναι γενικά διαθέσιμα για άμεση αγορά μέσω του εξουσιοδοτημένου δικτύου της εταιρείας, αναγκάζοντας τους αντιπροσώπους, όπως η Watches of Switzerland Group Plc, να καταφύγουν σε λίστες αναμονής αγοραστών.

    Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε άνοδο των τιμών και στη δευτερογενή αγορά, με δημοφιλή μοντέλα, όπως το Daytona Cosmograph, να διαπραγματεύονται σε τιμές πολύ υψηλότερες από τη λιανική.

    Στελέχη της Rolex δήλωσαν ότι οι εργασίες σε μια εγκατάσταση 9.000 τετραγωνικών μέτρων στο Romont της Ελβετίας θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και η παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει το 2025. Θα υπάρχει επίσης μια προσωρινή εγκατάσταση στο βιομηχανικό πάρκο Vivier SA στο Villaz-Saint-Pierre, στην Ελβετία που θα αρχίσει να λειτουργεί το 2024.

    Το σχέδιο για την επιτάχυνση της αύξησης της παραγωγής και τις προσωρινές εγκαταστάσεις αναφέρθηκε για πρώτη φορά από στις εφημερίδες του Fribourg, La Gruyère και La Liberté.

    Η Rolex είπε ότι οι γραμμές παραγωγής θα εγκατασταθούν σταδιακά και οι προσλήψεις θα κλιμακωθούν και θα μπορούσαν να φτάσουν τους 250 έως 300 εργαζομένους, η πλειοψηφία των οποίων θα είναι νέοι υπάλληλοι. Οι εργαζόμενοι θα εκπαιδευτούν στο Romont πριν μεταφερθούν στο Bulle, μόλις ο χώρος είναι έτοιμος.

    «Η νέα μονάδα παραγωγής στο Bulle, όπως και αυτές οι τρεις προσωρινές εγκαταστάσεις, θα επιτρέψουν στη Rolex να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα, να υποστηρίξει την ανάπτυξη και να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση», δήλωσε η εταιρεία.

    Η Rolex ελέγχεται από ένα ίδρυμα που φέρει το όνομα του ιδρυτή της Hans Wilsdorf και παράγει περίπου 1 εκατομμύριο ρολόγια ετησίως, δημιουργώντας πωλήσεις περίπου 8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

    Διαβάστε ακόμη:

    Rolex, Patek Philippe: Υπερδιπλάσια απόδοση πέτυχαν τα πολυτελή ρολόγια έναντι των μετοχών στην πενταετία

    Rolex: Γιατί η αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας είναι καλύτερη επένδυση από μετοχές και Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ