• Business

    Rolex: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για πωλήσεις και ανάπτυξη στη Βρετανία

    • Bloomberg

    Brian Duffy, CEO Watches of Switzerland Group (Πηγή: telegraph.co.uk/ JULIAN SIMMONDS)


    Μειώνει τις προβλέψεις της για πωλήσεις και ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο η κορυφαία σε πωλήσεις ρολογιών Rolex, Watches of Switzerland Group, τονίζοντας ότι ο λόγος είναι η ασταθής ζήτηση μαζί με τη στροφή των καταναλωτών από τις δαπάνες πολυτελείας.

    Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις εσόδων της για ολόκληρο το έτος μεταξύ 1,53 δισεκατομμυρίων λιρών (1,94 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και 1,55 δισεκατομμυρίων λιρών  από την προηγούμενη πρόβλεψη 1,65 δισεκατομμυρίων λιρών και 1,7 δισεκατομμυρίων λιρών.

    Οι στόχοι αύξησης των οργανικών εσόδων μειώθηκαν μεταξύ 2% και 3% από 8% σε 11% προηγουμένως.

    Ο διευθύνων σύμβουλος Brian Duffy δήλωσε ότι “η εορταστική περίοδος ήταν ιδιαίτερα ασταθής φέτος για τον κλάδο των ειδών πολυτελείας, με τους καταναλωτές να κατανέμουν δαπάνες σε άλλες κατηγορίες όπως τη μόδα, την ομορφιά, τα ξενοδοχεία και τα ταξίδια γενικότερα”.

    Η εταιρεία, επίσης μεγάλος έμπορος πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι οι πωλήσεις κατά την εορταστική περίοδο παρουσίασαν επίσης αστάθεια, εν μέσω δύσκολων μακροοικονομικών συνθηκών, οι οποίες, όπως υποστηρίζει θα συνεχιστούν.

    Σημειώνεται ότι η ζήτηση για ρολόγια πολυτελείας έχει επιβραδυνθεί, μετά από μια άνευ προηγουμένου κρίση, απόρροια της πανδημίας cvovid-19, η οποία έφερε τα πάνω κάτω στις παγκόσμιες αγορές.

    Σταθεροποιείται η αγορά των μεταχειρισμένων

    Την ίδια στιγμή, σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζει η αγορά των μεταχειρισμένων Rolex, καταγράφοντας ένα μικρό κέρδος τον περασμένο μήνα, μετά από περισσότερο από ενάμιση χρόνο συνεχούς πτώσης.

    Οι τιμές αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές που βρίσκονταν σε lockdown, απέκτησαν εντυπωσιακά μοντέλα από τις Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet στο διαδίκτυο.

    Ξεκίνησαν όμως να πέφτουν απότομα τον Απρίλιο του 2022, καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν και οι αξίες των κρυπτονομισμάτων μειώθηκαν.

    Ο Christy Davis, συνιδρυτής της Subdial, μιας πλατφόρμας εμπορίας ρολογιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε αναφέρει ότι “υπάρχουν ενδείξεις περαιτέρω αποδυνάμωσης, καθώς αυξάνεται η προσφορά και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να πουλήσουν οι έμποροι μεταχειρισμένων ρολογιών”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Rolex: Σταθεροποιείται η αγορά των μεταχειρισμένων

    Sheryl Sandberg: Το Νο2 του Facebook αποχωρεί από το ΔΣ της Meta μετά από 12 χρόνια

    Richemont: Υψηλότερες των προβλέψεων οι πωλήσεις της ιδιοκτήτριας της Cartier στις γιορτές



    ΣΧΟΛΙΑ