• Business

    Roche: Συμφωνία 2,8 δισ. δολ. με την Alnylam Pharmaceuticals για φάρμακο κατά της υπέρτασης

    • Bloomberg
    Dr. Thomas Schinecker, CEO Roche

    Dr. Thomas Schinecker, CEO Roche


    Η Roche Holding έκλεισε συμφωνία ύψους 2,8 δισ. δολαρίων με την Alnylam Pharmaceuticals Inc. με στόχο να λανσάρουν θεραπεία για την υψηλή αρτηριακή πίεση, εξέλιξη που θα επεκτείνει το αποτύπωμα της ελβετικής εταιρείας πέρα ​​από τις θεραπείες για τον καρκίνο, στις οποίες έχει εστιάσει εδώ και καιρό.

    Η Roche θα καταβάλει στην Alnylam 310 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολή σε μετρητά, μαζί με στοιχεία για την ανάπτυξη, τις πωλήσεις και τις ρυθμιστικές αρχές, ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι δύο εταιρείες.

    Εάν καταφέρουν να κυκλοφορήσουν το φάρμακο στην αγορά, θα το πουλήσουν μαζί στις ΗΠΑ, ενώ η Roche αποκτά αποκλειστικά δικαιώματα στον υπόλοιπο κόσμο.

    «Πιστεύουμε ότι έχει το καλύτερο δυναμικό για την ασθένεια σε μια πολύ μεγάλη αγορά», δήλωσε η Teresa Graham, επικεφαλής φαρμακευτικών προϊόντων της Roche, για το φάρμακο της Alnylam, zilebesiran.

    Χορηγείται ως ένεση, χρησιμοποιεί τεχνολογία RNAi για να εμποδίσει την παραγωγή αγγειοτενσινογόνου, μιας πρωτεΐνης που παίζει βασικό ρόλο στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης, στο ήπαρ.

    Βρίσκεται σε δοκιμές σε ανθρώπους μεσαίου σταδίου, αφού παρέδωσε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε μια πρώιμη μελέτη, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο New England Journal of Medicine.

    Τα αποτελέσματα της πειραματικής λήψης διατηρήθηκαν για 24 εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι το φάρμακο θα μπορούσε ενδεχομένως να χορηγείται περίπου κάθε έξι μήνες.

    Η πίεση για να φέρει θετικά αποτελέσματα από τη σειρά πειραματικών φαρμάκων της αυξάνεται για τη Roche, μετά από τις σημαντικές αποτυχίες πέρυσι τόσο για φάρμακα του καρκίνου όσο και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Rooming in: Μια πρακτική που μειώνει το άγχος και ενισχύει τον δεσμό μητέρας-νεογνού

    Νέο διαγνωστικό κέντρο HealthSpot στη Ραφήνα από τον Όμιλο HHG

    Πώς είναι να έχεις πόδια Barbie στην πραγματική ζωή



    ΣΧΟΛΙΑ