• Business

    Robert Gauci: Ποιος είναι ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής – Οι σχέσεις με την Ελλάδα και το πάθος με την φωτογραφία

    Robert Gauci: Ποιος είναι ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής – Οι σχέσεις με την Ελλάδα και το πάθος με την φωτογραφία

    Robert Gauci, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής


    Το νευραλγικό πόστο του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Ασφαλιστική αναλαμβάνει ο πολύπειρος Γάλλος manager Robert Gauci, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας, με την οποία επισφραγίστηκε η πολυαναμενόμενη συνεργασία.

    Με μακρόχρονη θητεία άνω των 25 ετών σε ηγετικές θέσεις πολυεθνικών ασφαλιστικών οργανισμών, ο κ. Robert Gauci τίθεται επικεφαλής της πρώτης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελλάδας, και καλείται να υλοποιήσει το νέο business plan που επεξεργάζεται αυτή την περίοδο η εταιρεία.

    Ο κ. Gauci δεν πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση ξένου manager που αναλαμβάνει το τιμόνι ελληνικής εταιρείας. Γάλλος με ελληνικές ρίζες – από την πλευρά της μητέρας του -, γνωρίζει εκ των έσω τα ελληνικά πράγματα, ενώ πληροφορίες λένε ότι μιλάει αρκετά καλά και την ελληνική γλώσσα.

    Η ξεχωριστή σημασία που έχει για αυτόν η Ελλάδα «φωτογραφήθηκε» και στο συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα που απέστειλε στους συναδέλφους και συνεργάτες του στην Τσεχία και την Σλοβακία. Συγκεκριμένα ο κ. Gauci είχε γράψει: «Μετά από 6 χρόνια στην Πράγα, έχει έρθει η ώρα για εμένα και την οικογένειά μου να κοιτάξουμε το μέλλον μας και η απόφαση που λάβαμε για την προσωπική και επαγγελματική μου επόμενη κίνηση ήταν δίχως δεύτερη σκέψηΘα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο της οικογενειακής μας ζωής, σε ένα μέρος που είναι τόσο κοντά στην καρδιά μου, και σύντομα θα ξεκινήσω μια νέα επαγγελματική περιπέτεια και μια νέα πρόκληση, τόσο συναρπαστική και δυναμωτική!»

    Η επαγγελματική του σταδιοδρομία

    Γεννημένος το 1972, ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής μεγάλωσε στο Παρίσι όπου και πραγματοποίησε εκτεταμένες σπουδές στα Οικονομικά και την Τραπεζική.

    Η μητέρα του Ελληνίδα και ο πατέρας του Γάλλος, ο οποίος μάλιστα κατοικεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός Αττικής, την οποία επισκεπτόταν και ο ίδιος o Robert Gauci συστηματικά μέχρι σήμερα, μαζί με την οικογένεια του, όντας παντρεμένος με Ιταλίδα και πατέρας ενός αγοριού.

    Πριν τα επαγγελματικά του βήματα τον φέρουν στην Ελλάδα ως CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, διετέλεσε με μεγάλη επιτυχία πρόεδρος του αυστριακού ασφαλιστικού ομίλου UNIQA Group για την Τσεχία και την Σλοβακία. Ο Robert Gauci είναι ο άνθρωπος που επέβλεψε εξαρχής τη μεγάλη συγχώνευση με την AXA, μια εξαγορά αξίας 1 δις. ευρώ, την μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ αυστριακή ασφαλιστική.

    Πριν αναλάβει τη θέση αυτή ήταν ο επικεφαλής της AXA σε Τσεχία και Σλοβακία και Transformation Chief Operating Officer της AXA στην Ιταλία. Την προηγούμενη εξαετία διετέλεσε CEO της MetLife στην Ιταλία (2007 -2013), ενώ έχει εργαστεί για 11 χρόνια και στον όμιλο της AIG.

    Το πάθος του για την φωτογραφία

    Κοσμοπολίτης, με μεγάλο του πάθος την φωτογραφία, αγάπη η οποία τον… ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου, φωτογραφίζοντας πανέμορφα τοπία, ανθρώπους, συνήθειες και τρόπο ζωής διαφορετικών κοινωνιών.

    Έχει ταξιδέψει στην τροπική Κούβα, όπου εντύπωση του έκανε ο απλός, πολύ διαφορετικός από τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα, τρόπος ζωής των ανθρώπων και όχι τόσο οι εξωτικές παραλίες, τα πούρα και το έντονο «πειρατικό» ρούμι.

    Η αγάπη του για την φωτογραφία τον οδήγησε στην Νορβηγία όπου και τράβηξε με την επαγγελματική του φωτογραφική μηχανή τα μαγευτικά τοπία της Σκανδιναβικής χερσονήσου. Τα εντυπωσιακά φιόρδ, με τα κρυστάλλινα νερά, τους πανύψηλους βράχους και τα πυκνά, καταπράσινα δάση. Αλλά και την πόλη Μπέργκεν, των περίπου 420.000 κατοίκων, που έχει απέναντι το βουνό Fløyen, με τους ορεινούς περιπάτους και την υπέροχη θέα στην πόλη.

    Έχει ταξιδέψει στο Βιετνάμ, στον Μαυρίκιο, με την φωτογραφική του μηχανή να τον συντροφεύει παντού. Όπως λέει ο ίδιος στο βιογραφικό του σημείωμα στον ιστότοπο με φωτογραφίες που διατηρεί, «η φωτογραφία είναι κάτι περισσότερο από μια καλλιτεχνική έκφραση, συνδυάζει τόσο φυσικά όλα όσα έχουν σημασία για μένα – αφορά τη φύση, την ομορφιά, τον κόσμο μας και το μέλλον μας.  Αυτός ο ιστότοπος είναι απλώς ένας τρόπος για μένα να εκθέσω ένα δείγμα του πώς βλέπω τον κόσμο μας και ένα δείγμα της μαγικής ομορφιάς του.

    Δεν υπάρχει άλλος σκοπός. Είναι μόνο για την ευχαρίστηση να ανοίξω ένα παράθυρο στο πάθος μου».

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Ασφαλιστική: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Robert Gauci

    Η Εθνική Ασφαλιστική εμπλουτίζει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της



    ΣΧΟΛΙΑ