• Business

    Ριμπολόβλεφ: Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού πουλάει τη Μονακό

    • Bloomberg
    Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

    Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ


    Στην κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων Raine Group, ανέθεσε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του “νησιού του Ωνάση”  Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, να μελετήσει την πιθανότητα πώλησης του πλειοψηφικού μεριδίου του στην ποδοσφαιρική ομάδα AS Monaco, εν μέσω ενδιαφέροντος από πιθανούς αγοραστές.

    Η γαλλική εφημερίδα Les Echos ανέφερε την Κυριακή ότι ο Ριμπολόβλεφ – ένας από τους λίγους Ρώσους μεγιστάνες που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις καθώς έφυγε από τη χώρα πριν από μια δεκαετία – έλαβε τουλάχιστον δύο προτάσεις από Αμερικανούς επενδυτές πέρσι για την πώληση του μεριδίου του.

    Η εταιρεία του Ριμπολόβλεφ όρισε την Raine Group, ως αποκλειστικό οικονομικό σύμβουλός της, καθώς διερευνά «εναλλακτικές στρατηγικές που αφορούν το μερίδιό της στον σύλλογο, μετά από “αυτόκλητο” ενδιαφέρον», σύμφωνα με δήλωση του γραφείου της οικογένειας του μεγιστάνα.

    «Δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι η στρατηγική αναθεώρηση θα οδηγήσει σε οποιαδήποτε συναλλαγή που αφορά τον σύλλογο», πρόσθεσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Ο 57χρονος μεγιστάνας, ο οποίος ζει στο Μονακό και έκανε την περιουσία του στη ρωσική βιομηχανία ποτάσας, απέκτησε μερίδιο 67% στην AS Monaco το 2011 και δεσμεύτηκε τότε να επενδύσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ (130 εκατομμύρια δολάρια) στο συλλόγου τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    Σημειώνεται ότι η Μονακό είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Γαλλίας και έχει κερδίσει οκτώ τίτλους μέχρι στιγμής.

    Από την άλλη, η Raine, έχει χτίσει τη φήμη της ως ο σύμβουλος σε μεγάλες αθλητικές συμφωνίες, με πιο πρόσφατη την πώληση μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ.

    Επίσης, το 2022, χειρίστηκε την πώληση της Chelsea FC για λογαριασμό του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς.

    Διαβάστε επίσης: 

    Vanguard: Γιατί αυξάνει τις θέσεις του στα ελληνικά ομόλογα ο επενδυτικός κολοσσός

    Ελληνικό: Εξυγιάνθηκαν 60.000 τόνοι ρυπασμένων εδαφών

    Στρατηγική συνεργασία της ΤΕΜΕΣ με την Premia Properties και τα Ελληνικά Οινοποιεία



    ΣΧΟΛΙΑ