• Business

    REVOIL: Μπαίνει στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος

    rEVOIL


    Ακόμη ένας παίκτης προστίθεται στην ανταγωνιστική αγορά  προμήθειας ρεύματος, η εταιρεία REVOIL και σύντομα θα προσφέρει τα δικά της τιμολόγια στους καταναλωτές.

    Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΡΑΑΕΥ, η εταιρεία πετρελαιοειδών Revoil, απέκτησε άδεια Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100 MW και για χρονική διάρκεια 20 ετών. Στα σχέδια της εταιρείας είναι μέσα  στους επόμενους μήνες να εκκινήσει τη νέα της δραστηριότητα παρουσιάζοντας τις δικές της προτάσεις. Στόχος της εταιρείας,  είναι να αξιοποιήσει την τάση εξηλεκτρισμού και να θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική της ανάπτυξη σε μια αγορά που αναπτύσσεται.

    Εξάλλου ήδη  Revoil   έχει δραστηριότητα στην παραγωγή πράσινης ενέργειας και διαθέτει σε λειτουργία 1,4 MW. Όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα τελευταία  στοχεύει στη λειτουργία 200 MW έργων ΑΠΕ μέσα στην επόμενη πενταετία. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 130 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 32 εκατ. ευρώ θα είναι από ίδια κεφάλαια.

    Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει αδειοδοτήσεις σε νέα έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος  40 MW.

    Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της δραστηριότητάς της σε τομείς της ενεργειακής μετάβασης,  εξασφάλισε πρόσφατα άδεια  διάθεσης βιοκαυσίμων (βιοντίζελ) ως συμβαλλόμενης με μονάδα παραγωγής βιοντίζελ, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ετών. Για την εξασφάλιση των βιοκαυσίμων η εταιρεία έχει συνάψει Σύμβαση προμήθειας Βιοντίζελ με την ASTRA BIOPLANT LTD, με ισχύ από 01.09.2023 μέχρι 31.12.2025. Η επέκταση στα βιοκαύσιμα, απορρέει από την ανάγκη μείωσης των εκπομπών και στις μεταφορές. Από το 2018 με την έκδοση της Οδηγίας Ανανεώσιμης Ενέργειας τέθηκαν μέτρα προώθησης των βιοκαυσίμων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της επίτευξης μιας κλιματικά ουδέτερης ΕΕ μέχρι το 2050.

    Η Revoil είναι   εισηγμένη στο Χ.Α από το 2004  διαθέτει μερίδιο αγοράς 10% στην αγορά πετρελαιοειδών και δίκτυο που αριθμεί 510 πρατήρια.  Το πρώτο εννεάμηνο του 2024 τα έσοδα της Revoil ήταν 602,23 εκατ. ευρώ, με μικτά κέρδη 22,36 εκατ. ευρώ και EBITDA 9,09 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων   για το εννεάμηνο του 2023 ήταν 2,24 εκ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ