• Business

    Rail Cargo Logistics-Goldair : Η εταιρεία που θα προσλάβει 3.000 υπαλλήλους

    O εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GoldAir Kαλλίνικος Καλλίνικος και η πρόεδρος της εταιρίας Ρεγγίνα Γκολέμη


    Το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο της Ελλάδας φιλοδοξεί να κατασκευάσει η κοινοπραξία της Goldair Cargo με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στο Θριάσιο Πεδίο, μέσω της εταιρείας Rail Cargo Logistics-Goldair, με το σημαντικό αυτό επενδυτικό έργο να έχει μπει στην τελική του φάση και τις κατασκευαστικές εργασίες να αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Βάσει του σχεδιασμού του έργου, σε πρώτη φάση το εμπορευματικό κέντρο θα αναπτυχθεί σε έκταση 120.000 τετραγωνικών μέτρων, με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 70 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια, σε ορίζοντα δεκαετίας, θα κατασκευαστούν 240.000 τ.μ. στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων και άλλα 120.000 τ.μ. χώρων, σε μία έκταση 588 στρεμμάτων με 4.000 θέσεις αυτοκινήτων και 120 θέσεις φορτηγών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, η κατασκευή του οποίου έχει ανατεθεί στην εταιρεία Αρχικόν, ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κοινοπραξία θα έχει την εκμετάλλευσή του για 50 χρόνια.

    Μοναδική εκκρεμότητα πια για την έναρξη των εργασιών αποτελεί η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή, αφού αυτή υπογραφεί από τις εμπλεκόμενες πλευρές, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Η σύμβαση έχει άλλωστε ήδη περάσει ουσιαστικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας την περασμένη Τετάρτη, στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης τροχαίου υλικού στη Rail Cargo Logistics-Goldair.

    Ψυχή” του εγχειρήματος είναι, ουσιαστικά, οι επικεφαλής του ομίλου Goldair: η πρόεδρος Ρεγγίνα Γκολέμη και ο αντιπρόεδρος Καλλίνικος Καλλίνικος είναι οι άνθρωποι που οραματίστηκαν το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο στην Ελλάδα και το έβαλαν μπροστά, σε ένα έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 3.000 θέσεις εργασίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Goldair έγινε το 2016 η πρώτη ιδιωτική σιδηροδρομική επιχείρηση που έλαβε άδεια από την ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) για την παροχή έλξης εμπορευματικών συρμών. Ωστόσο, όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο mononews.gr ο Καλλίνικος Καλλίνικος, μόλις τον Νοέμβριο του 2017 υπεγράφη η πρόσβαση της Goldair στο δίκτυο του ΟΣΕ, ενώ ο ίδιος ευελπιστεί ότι η τροχοδρόμηση αλλά και η παράλληλη εκπαίδευση νέων μηχανοδηγών θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2018.

    Ερωτηθείς μάλιστα τότε ο κ. Καλλίνικος για το αν πιστεύει πως η κρίση στην αγορά των logistics έχει παρέλθει, είχε απαντήσει: “Η χώρα μας κατέχει στρατηγική θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ανάδειξη της χώρας μας ως πύλη εισόδου της περιοχής, λειτουργεί αυτόματα ως πόλος έλξης επιχειρήσεων του κλάδου που δεν δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την ολοκλήρωση των υποδομών και ιδιωτικοποιήσεων, τόσο των λιμανιών όσο και του σιδηροδρομικού δικτύου, θα αποτελέσουν των κινητήριο δύναμη για τα ελληνικά logistics αλλά και για την Ελληνική Οικονομία”.

    Οι δραστηριότητες του Ομίλου Goldair ξεκίνησαν το 1955, σήμερα αποτελεί ένα πολυσχιδές γκρουπ εταιρειών, και συγκεκριμένα:

    Goldair Airline Services – GSA: Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιριών στην Ελλάδα

    Goldair Cargo & Logistics: Υπηρεσίες εμπορευματικών μεταφορών, αποθήκευσης, διαχείρισης και διανομής.
    Θυγατρικές εταιρείες: Hellas Logistics, Medlog, Rail Cargo Logistics – Goldair.

    Goldair Tourism: Υπηρεσίες εσωτερικού και Διεθνή τουρισμού, DMC – Destination Management Services: Εισερχόμενος τουρισμός, Marine & Executive: Τουριστικές Υπηρεσίες Ναυτιλιακού κλάδου, Goldair Health Tourism: Ιατρικός τουρισμός, Business Travel: Επαγγελματικά και Εταιρικά Ταξίδια

    Goldair Congress: PCO & AMC. Διεθνής διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Αντιπροσώπευση και Διαχείριση Επιστημονικών Εταιρειών Διεθνώς.

    Goldair Handling: Επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών και επιβατών.

    Θυγατρικές Εταιρείες:

    LGS Handling Κύπρου και Goldair Handling Bulgaria, Βουλγαρίας.

    Brink’s Aviation Security: Υπηρεσίες ασφάλειας αεροδρομίων

    Goldeco: Ανάπτυξη και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

    Η πρόεδρος της GoldAir Ρεγγίνα Γκολέμη και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GoldAir Καλλίνικος Καλλίνικος

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: My Market: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα για το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέρνα Ενεργειακή: Δανεισμός μετοχών από York Global Finance Offshore BDH

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οδυσσέας Αθανασίου: Με την ανάπτυξη του Ελληνικού, η τράπουλα ανακατεύεται ξανά



    ΣΧΟΛΙΑ