• Business

    Folli Follie: Δίωξη για 2 κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου – Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες για την οικονομική κατάρρευση της εταιρείας Folli Follie είναι εδώ και λίγες ώρες η οικογενεια Κουτσολιούτσου. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και οι δύο κατηγορίες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και φέρνουν τα τρία μέλη της οικογένειας αντιμέτωπα ακόμα και με τον κίνδυνο  της προφυλάκισης όταν ο ανακριτής τα καλέσει σε απολογία. H ποινική δίωξη για την απάτη ειναι με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Αυτό σημαίνει οτι έαν τελικα δικαστούν οι 10 κατηγορούμενοι με αυτή την κατηγορία κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.

    Μετά την ποινική τους δίωξη, στον Δημήτρη, την Κατερίνα και τον Γιώργο Κουτσολιούτσο επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Κρίθηκε ότι είναι ύποπτοι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

    Ακόμα 7 εμπλεκόμενοι διώχθηκαν ποινικά για τις ίδιες κατηγορίες. Είναι
    ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

    Σε όλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Folli Follie: Προχωρά ο πλειστηριασμός του 35,7% της Αττικά Πολυκαταστήματα –  Στα 43 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Συμφωνία με την PWC για την επικύρωση των οριστικών οικονομικών καταστάσεων του 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Έφυγε και ο τελευταίος στενός συνεργάτης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ