• Business

    Folli Follie: Έφυγε και ο τελευταίος στενός συνεργάτης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

    • NewsRoom
    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Δεν έχουν τέλος οι παραιτήσεις στον άλλοτε κραταιό όμιλο Folli Follie. Λίγο νωρίτερα παραιτήθηκε ο Μανώλης Ζαχαρίου ο οποίος ήταν στην ουσία ο πιο στενός συνεργάτης του CEO  Τζώρτζη Κουτσολιούτσου . Στο συγκεκριμένο στέλεχος των Folli έχει επιβληθεί πρόστιμο 70.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της χειραγώγησης της μετοχής, ενώ ο ίδιος είναι ένα από τα εννέα εμπλεκόμενα πρόσωπα που σύντομα θα περάσει την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος διερευνά όλες τις πτυχές της σκανδαλώδους υπόθεσης. Ο κ. Ζαχαρίου, ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στα Folli από τον Ιανουάριο του 2011.  Η κ. Νιώτη που ήδη έχει παραιτηθεί και ο κ. Ζαχαρίου ήταν οι πλέον στενοί συνεργάτες του κ. Κουτσολιούτσου.  Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πηγές αναμένονται δεκάδες ακόμα παραιτήσεις από στελέχη διαφόρων τμημάτων.

    Όπως μετέδωσε νωρίτερα το mononews.gr , μετά την κινητή, δεσμεύεται και η ακίνητη περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των μελών του ΔΣ της Folli Follie που ελέγχονται για την οικονομική κατάρρευση της αλλά και ακίνητα της ίδιας της εταιρείας.

    Με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, δεσμεύονται τα ακίνητα του Δημήτρη, της Κατερίνας και του Γιώργου Κουτσολιούτσου, των 5 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που ελέγχονται και ποινικά για τους φερόμενους ως πλασματικούς ισολογισμούς της εταιρείας, αλλά και τα ακίνητα της ίδιας της εταιρείας.

    Μετά την πρόσφατη δέσμευση και των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων των ιδρυτών της Folli Folie και των διοικούντων την εταιρεία, οι δικαστικές και ελεγκτικές αρχές προχωρούν στο ολοκληρωτικό μπλοκάρισμα των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων.

    Η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, έδωσε την εντολή για τη δέσμευση της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Μεταξύ των διερευνόμενων αδικημάτων είναι και το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

    Πάντως, η οικογένεια Κουτσολιούτσου και τα μέλη του ΔΣ έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στο δικαστικό συμβούλιο κατά της απόφασης δέσμευσης των ακινήτων τους.

    Ήδη, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, έχουν ήδη δώσει έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτοι για την τέλεση δύο κακουργημάτων (απατη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) η οικογένεια Κουτσολιούτσου, τα 5 μέλη του ΔΣ, ο ορκωτός λογιστής και ο εκπρόσωπος του Ομίλου στην Ασία.

    Ο εισαγγελέας Δραγάτσης μελετά πλέον αποδεικτικό υλικό και τα υπομνήματα των υπόπτων και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταλήξει στην άσκηση ή όχι ποινικών διώξεων.

    Η εισαγγελική έρευνα θα συνεχιστεί και για άλλα αδικήματα, όπως αυτό της χειραγώγησης της αγοράς.



    ΣΧΟΛΙΑ