• Business

    Public – Media Markt: Πότε αναμένεται να «κλείσει» το mega deal


    Προς αίσιο τέλος -όπως όλα δείχνουν- οδεύουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Media Markt και τα Public, του Πάνου Γερμανού. Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση επισημαίνουν πως οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο και τονίζουν πως στόχος είναι μέχρι το τέλος Απριλίου να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την επίτευξη ή μη συμφωνίας.

    Αυτή τη στιγμή, όπως λένε, οι δυο ομάδες δουλεύουν εντατικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το due diligence, ενώ διευκρινίζουν πως πρόκειται για στρατηγική συνεργασία, μέσα από την σύσταση κοινοπραξίας (Joint Venture), στην οποία πλειοψηφικό ποσοστό θα έχει ο όμιλος Olympia.

    Οι ίδιες πηγές σπεύδουν να σημειώνουν πως σε αντίθεση με όσα κυκλοφόρησαν τελευταία στην αγορά, το σήμα της Media Markt θα παραμείνει στα καταστήματα, καθώς όπως λένε πρόκειται για ένα ισχυρό brand που συνεχίζει να προσελκύει καταναλωτές και να «κοιτάει στα μάτια» τον βασικό ανταγωνιστή του.

    Το παραπάνω deal, εφόσον προχωρήσει που είναι και το πιθανότερο σενάριο με βάση τις συγκλίνουσες πληροφορίες αναμένεται να αλλάξει τον χάρτη της αγοράς των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

    Παράλληλα, εντός των επόμενων εβδομάδων, τα Public αναμένεται να ανακοινώσουν και τα επίσημά τους οικονομικά αποτελέσματα.

    Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, εμφανίζουν θεαματική βελτίωση των πωλήσεων και της λειτουργικής κερδοφορίας τους, συνεχίζοντας τη θετική πορεία των τελευταίων χρόνων.

    Το ιστορικό

    Να σημειωθεί πως ο όμιλος Olympia, ο οποίος έχει ήδη παρουσία στο χώρο των ηλεκτρονικών ειδών μέσω των Public, θα κάνει το «επόμενο μεγάλο βήμα» στην ανάπτυξη του, διευρύνοντας την παρουσία της στον χώρο των λευκών συσκευών με ένα ισχυρό σήμα ενώ η Media Markt, επουλώνει τις οικονομικές πληγές που υπέστη στην χώρα μας και ταυτόχρονα παραμένει ενεργή στην ελληνική αγορά.

    Η προσέγγιση με την Media Markt ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν η τελευταία άρχισε να αναζητά λύσεις για την αντιμετώπιση των υπέρογκων ζημιών που είχε συσσωρεύσει στη διάρκεια της κρίσης, ενώ από τον Δεκέμβρη και μετά οι συζητήσεις είναι σε αποκλειστικό επίπεδο.…

    Nα σημειωθεί πως η Media Markt ήρθε στην χώρα μας το 2005. Σήμερα λειτουργεί 12 καταστήματα και απασχολεί 700 εργαζομένους ενώ κατέχει μερίδιο 12% της εγχώριας αγοράς. Πέρυσι, παρουσίασε πωλήσεις 187,33 εκατ. ευρώ, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, εμφάνισε κέρδη 2,86 εκατ. ευρώ, παρουσιάζει δε πολύ σημαντικό τζίρο αν υπολογίσει κανείς τον αριθμό καταστημάτων που η εταιρεία διαθέτει σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό καταστημάτων του βασικού της ανταγωνιστή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Προβάδισμα» στην εξαγορά των Media Markt στην Ελλάδα για τον Όμιλο Olympia
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ελληνικό Amazon δημιουργεί ο Πάνος Γερμανός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Πάνος Γερμανός επιστρέφει στο χρηματιστήριο της Αθήνας μετά από 12 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ