• Public και iRepair αλλάζουν τα δεδομένα στην επισκευή συσκευών

    Αλλάζοντας τα δεδομένα στο Service συσκευών τεχνολογίας, Public και iRepair δίνουν στους χρήστες την ευκαιρία, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο, να συμμετέχουν στην κυκλική οικονομία, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήμα και χρόνο

    Σήμερα 4 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα έχουν στην κατοχή τους περισσότερα smartphones από ό,τι είναι τα μέλη της οικογενείας. Συχνά δε πρόκειται για συσκευές που απλά συσσωρεύονται και δεν χρησιμοποιούνται καν. Κι αυτό γιατί ένας από τους λόγους που αναγκάζουν τους καταναλωτές να αγοράσουν νέο κινητό, αντί να επισκευάσουν αυτό που ήδη έχουν, ακόμη κι αν είναι σχετικά καινούργιο, είναι τα υψηλά κόστη και οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής για την επισκευή της παλιάς συσκευής.

    Ένα Σινικό Τείχος από ψηφιακά απόβλητα

    Αυτό σημαίνει, βεβαίως, ότι τα ψηφιακά απόβλητα που δημιουργούνται με τον τρόπο αυτό είναι σε τεράστιες ποσότητες. Και με τον πλανήτη να παράγει -μόνο το 2021- ψηφιακά «σκουπίδια» το βάρος των οποίων ισοδυναμεί με αυτό του Σινικού Τείχους στην Κίνα, τα λεγόμενα ψηφιακά απόβλητα (e-waste), ανάμεσά τους και τα smartphones, αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του φυσικού περιβάλλοντος. Μια εντυπωσιακή στατιστική είναι ότι με την παράταση της ζωής των κινητών τηλεφώνων μόλις κατά έναν χρόνο μπορούν να εξοικονομηθούν τόσες εκπομπές άνθρακα όσες εκείνες που προέρχονται από την κίνηση 2.000 αυτοκινήτων σε ένα έτος!

    Ένας τρόπος για να γίνει ο καθένας μας κομμάτι μιας μεγάλης αλυσίδας αξίας είναι η παράταση ζωής των συσκευών μέσω της επισκευής, δίνοντάς τους μια ευκαιρία ακόμη για ένα νέο κύκλο ωφέλιμης ζωής στη χρήση τους. Ωστόσο, ο δρόμος για την επιδιόρθωση μιας συσκευής μπορεί να είναι μακρύς και επώδυνος για τον χρήστη, αφού πλέον κάποιες συσκευές, όπως τα smartphones, αποτελούν προέκταση του χεριού μας και απαραίτητο βοηθό στην καθημερινότητά μας.

    Go Green με σύμμαχο τα Public & την iRepair!

    Public και iRepair έχουν ενώσει εδώ και έναν χρόνο τις δυνάμεις τους, προκειμένου να κινηθούμε όλοι προς μια κυκλική οικονομία που θα ελαχιστοποιεί τη σπατάλη και θα μειώνει τις εκπομπές άνθρακα, χωρίς ο χρήστης να στερείται την πολύτιμη συσκευή του. Τα Public, ως ο δημοφιλέστερος προορισμός τεχνολογίας στην Ελλάδα και διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του one-stop shop για κάθε ανάγκη τεχνολογίας, προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε αξιόπιστες υπηρεσίες επισκευής συσκευών με την υπογραφή της iRepair.

    Service κινητών, tablet, laptop & PC σε μόλις 20’ λεπτά

    Μάλιστα, πηγαίνοντας το service σε άλλο επίπεδο, τα Public λανσάρουν μία νέα υπηρεσία για πραγματικά «εξωπραγματικές» ταχύτητες επισκευής. Πρακτικά, η αλυσίδα δίνει στους χρήστες τεχνολογίας την ευκαιρία να επισκευάσουν τη συσκευή τους μέσα στα καταστήματα Public, σε χρόνο που μπορεί να είναι μόλις 20 λεπτά.

    Με αυτό τον τρόπο, οι δυο εταιρείες επιταχύνουν ακόμη περισσότερο το service για προϊόντα τεχνολογίας, προσφέροντας στους πελάτες εγγυημένη υποστήριξη και εξατομικευμένες συμβουλές τεχνολογίας από 140 iRepair experts, στους οποίους περιλαμβάνονται εξειδικευμένοι τεχνικοί με πάνω από 16 χρόνια εμπειρίας.

    Οι επισκέπτες των σημείων service iRepair, εντός των καταστημάτων Public, έχουν πλέον πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και επισκευής συσκευών τεχνολογίας: από smartphones και tablets με λειτουργικό iOS και Android, μέχρι φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές.

    Με ευκολία για τον πελάτη, άμεση επισκευή και υψηλή ποιότητα, χάρη στην εξειδικευμένη ομάδα της iRepair, τα Public παρέχουν υπηρεσίες όπως εγγύηση καλής λειτουργίας, παρακολούθηση επισκευής, αλλά και νέες online υπηρεσίες επισκευής (Express Επισκευή) και τη δυνατότητα να κλείσει ο πελάτης το ραντεβού του online.

    150.000 επισκευές συσκευών σε έναν χρόνο

    Μέσα σε διάστημα ενός έτους, ήδη λειτουργούν 24 iRepair κέντρα εντός των καταστημάτων Public, εκ των οποίων 21 στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο. Στόχος είναι η λειτουργία ενός iRepair σε κάθε κατάστημα Public. Η συνεργασία των δύο brands, εδώ και έναν χρόνο, έχει αποδειχθεί κάτι παραπάνω από παραγωγική, αφού μετρά περισσότερες από 150.000 επισκευές, εκ των οποίων μία στις δύο γίνεται εντός 24 ωρών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε τριπλασιασμό της ικανοποίησης των πελατών.

    Αλλάζοντας τα δεδομένα στο Service συσκευών τεχνολογίας, Public και iRepair δίνουν στους χρήστες την ευκαιρία, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο, να συμμετέχουν στην κυκλική οικονομία, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήμα και χρόνο.