• Business

    Πρωτιά για την Alpha Bank

    DOW JONES


    Μία τραπεζική μετοχή έχει πλέον τη μεγαλύτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη τιμών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια τη μετοχή της Coca Cola (EEE).

    Η πρωτιά ανήκει πλέον στη μετοχή της Alpha Bank, της οποία η συμμετοχή στο Γενικό Δείκτη Τιμών διαμορφώνεται στο 8,81% , με την EEE να ακολουθεί στη δεύτερη πλέον θέση με ποσοστό 8,45%.

    Η διαμόρφωσε του ποσοστού συμμετοχής σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας και η Alpha Bank βρίσκεται στην κορυφή με την κεφαλαιοποίηση της να διαμορφώνεται στα 1,138 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της 12ης Μαίου 2016. Ακολουθεί η ΕΕΕ με κεφαλαιοποίηση 1,09 δισ. ευρώ και η Jumbo με χρηματιστηριακή αξία 789,6 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά τις υπόλοιπες μετοχές που “επηρεάζουν” περισσότερο τη διαμόρφωση του δείκτη, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Jumbo με ποσοστό συμμετοχή 6,11% και ακολουθούν η Τιτάν με συμμετοχή 5,88%, Η Κύπρου με 5,39%, η FF Group Με 5,13%, ο ΟΠΑΠ με 5,06%, η Εθνική με 5,01%.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giati-i-titan-ke-i-quest-poulisan-tis-metoches-tis-pireos/45179

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/epikindines-isorropies-giati-i-louka-katseli-proedros-ethnikis-prokalese-amichania-stous-trapezites/45022



    ΣΧΟΛΙΑ