• Business

    Προσφορές από επτά διεθνή funds για τα κόκκινα δάνεια της Attica Bank

    τράπεζες


    Επτά διεθνή funds κατέθεσαν προσφορές για να αναλάβουν την διαχείριση προβληματικών δανείων, ύψους 1,034 δισ. ευρώ της Attica Bank.

    Οι προσφορές κατατέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μέσω της Clayton, που είναι σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, η οποία παραχωρεί τη διαχείριση των δανείων σε επενδυτές, με την υποχρέωση να καλύψουν ποσό ύψους 70εκατ ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας –στο δυσμενές σενάριο- των stress tests που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι.

    Να σημειωθεί ότι περισσότερες από 14 διεθνείς εταιρείες έλεγξαν το χαρτοφυλάκιο των προβληματικών δανείων (data room) και υπέγραψαν σύμφωνα εμπιστευτικότητας. Επτά από αυτές εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον να αναλάβουν τη διαχείριση των κόκκινων δανείων της Attica Bank καταθέτοντας συγκεκριμένες προσφορές.

    Όπως αναφέρουν στο mononews.gr πηγές της διοίκησης της Τράπεζας Αττικής, τις επόμενες μέρες το ΔΣ θα προχωρήσει σε ενδελεχή έλγχο τόσο των εταιρειών που προτίθενται να αναλάβουν τη διαχείριση, όσο και των προσφορών τους, ώστε να καταλήξουν στην πλέον συμφέρουσα για την τράπεζα.

    Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ώστε πριν από την εκπνοή του έτους να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του προβληματικού χαρτοφυλακίου.

    Υπενθυμίζουμε ότι η τράπεζα με βάση το δυσμενές σενάριο των ασκήσεων αντοχής έπρεπε να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 748 εκατ ευρώ, εκ των οποίων στο τέλος Δεκεμβρίου 2015 είχε καλύψει τα 681εκατ ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη: Τα μεγάλα κόλπα του Γιώργου Φειδάκη και της FG με την Τράπεζα Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ