• Business

    Προς συμφωνία για αποζημιώσεις έως 10 δις από τη Bayer

    • NewsRoom
    bayer

    Bayer


    Έως 10 δις ευρώ μπορεί να καταβάλει η Bayer για την υπόθεση του ζιζανιοκτόνου Roundup, για τις περιπτώσεις ανθρώπων που εμφάνισαν καρκίνο λόγω της γλυφοσάτης.

    Σύμφωνα με τους δικηγόρους του ομίλου, θα μπορούσε μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού να καταβάλει 8 δισ. δολάρια για τις ήδη υπάρχουσες αγωγές και άλλα 2 δις για τις μελλοντικές.

    Η χρήση του glyphosate απασχόλησε και απασχολεί άμεσα τον αγροτικό πληθυσμό του πλανήτη καθώς το συγκεκριμένο προϊόν της Monsanto-Bayer έχει χαρακτηρισθεί από το 2015 «πιθανό καρκινογόνο» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία.

    Το Roundup αποτέλεσε τη ναυαρχίδα των προϊόντων της Monsanto με τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Ευρώπη. Είναι το πιο διαδεδομένο στον πλανήτη, και με μεγάλη χρήση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    Χιλιάδες αγωγές έγιναν από χρήστες του συγκεκριμένου ζιζανιοκτόνου, οι οποίοι επέρριψαν την ευθύνη στη Bayer και την Monsanto για τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου σε χρήστες.

    Η  Βayer Πάντως έχει αρνηθεί την ευθύνη, χαρακτηρίζοντας την ουσία ασφαλή αν το προϊόν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.



    ΣΧΟΛΙΑ