• Business

    Prodea: Το Castlelake θα κάνει placement έως 17% του μετοχικού κεφαλαίου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Prodea: Το Castlelake θα κάνει placement έως 17% του μετοχικού κεφαλαίου

    Αριστοτέλης Καρυτινός


    «Ό,τι πει ο μέτοχος»! Την απάντηση αυτή έδωσε στο mononews.gr κορυφαίο στέλεχος στην Prodea σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού του βασικού μετόχου, που δεν είναι άλλος εδώ και δύο χρόνια από το equity fund Castlelake.

    Ήδη, το 98,15% του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχει το fund -υπενθυμίζεται ότι είχε αγοράσει, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή του fund Υork Capital– φαντάζει ως ιδιαίτερα ασφυκτικό.

    Θεωρείται, επίσης, δεδομένο, τόσο από την ίδια τη διοίκηση του Αριστοτέλη Καρυτινού όσο και από την αγορά, ότι το Castlelake θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου σε placement ποσοστού μέχρι 17% για να διευκολυνθεί ο μέτοχος, το Castlelake, αφού, τα κεφάλαια δεν θα πάνε στην Prodea.

    Πρόκειται για ένα διαμάντι της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς με την κεφαλαιοποίηση να πλησιάζει τα 2 δισ. ευρώ, αλλά στο ταμπλό, όπως συνέβη εύγλωττα χθες, διακινήθηκαν μόλις… 170 κομμάτια με την μετοχή να μένει αμετάβλητη στα 7,65 ευρώ.

    Η Διοίκηση αξιολογεί συνεχώς τη βέλτιστη διαχείριση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου του Ομίλου της Prodea, τονιζόταν στην οικονομική έκθεση που συνόδευε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, συμπεριλαμβανόμενης μιας πιθανής πώλησης αν οι συνθήκες της αγοράς είναι οι κατάλληλες καθώς στρατηγική της Εταιρείας είναι η αλλαγή τόσο της σύνθεσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου (επένδυση σε νέους κλάδους, όπως τα logistics) όσο και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ακινήτων (επένδυση πράσινα ακίνητα).

    Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το α’ εξάμηνο του 2021 ανήλθε σε €64,9 εκατ. έναντι €68,2 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.

    Η Εσωτερική Αξία (NAV) του Ομίλου την 30ή Ιουνίου 2021 ανήλθε σε €1.439,0 εκατ. ή €5,63 ανά μετοχή έναντι €1.367,9 εκατ. και €5,35 ανά μετοχή αντίστοιχα την 31η Δεκεμβρίου 2020.

    κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το α’ εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε €108,8 εκατ. έναντι €28,1 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο το 2020. Το καθαρό κέρδος από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία ανήλθε σε €57,3 εκατ. (έναντι καθαρών ζημιών €5,5 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2020) αντικατοπτρίζοντας την θετική τάση του κλάδου εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα.

    Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων (adjusted EBITDA) ανήλθαν σε €47,4 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2021 έναντι €50,5 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2020 και τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (Funds from Operations – FFO) ανήλθαν σε €30,4 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2021 έναντι €35,6 εκατ. την αντίστοιχο περίοδο του 2020.

    Διαβάστε επίσης:

    PRODEA: Κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €108,8 εκατ. για το α’ εξάμηνο 2021

    Yalco: Προχώρησε στην πώληση ακινήτου στην Prodea έναντι 8,25 εκατ. ευρώ

    Αρ. Καρυτινός στο mononews.gr: Τα ακίνητα που βλέπει η Prodea και τι ακολουθεί μετά το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ