• Business

    Προχωρά ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ €70 εκατ. για τα Δικαστήρια Ηρακλείου και Ρεθύμνου

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας


    Κατατέθηκαν οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα έργα της ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, που διενεργεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

    Οι προσφορές προήλθαν από πέντε κατασκευαστικούς οικονομικούς φορείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

    Στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μεικτής επιφάνειας 24.550 τ.μ., προβλέπεται να στεγασθεί το σύνολο των δικαστικών λειτουργιών της πόλης: Εφετείο, Εισαγγελία Εφετών, Εισαγγελία Πρωτοδικείου, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο και Πταισματοδικείο.

    Η ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου συνολικής επιφάνειας 3.035 τ.μ. περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με εργονομικά κριτήρια, που αφορούν στα γραφεία του προσωπικού, τις αίθουσες των ακροατηρίων, την αρχειοθέτηση του δικαστικού υλικού, καθώς και στις Η/Μ εγκαταστάσεις, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιρίου.

    Το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί σημαντικά έργα κατασκευής δημόσιων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης του προσωπικού και εν τέλει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

    Διαβάστε επίσης

    AVRAMAR: Νέος CEO ο Eugenio Meschini

    Τζούρος (Πειραιώς): Τα €3 δισ. άγγιξαν οι επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2023

    Εφραίμογλου: Στο ΕΒΕΑ πιστεύουμε σε μια οικονομία που υποστηρίζει καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ