• Business

    Εφραίμογλου: Στο ΕΒΕΑ πιστεύουμε σε μια οικονομία που υποστηρίζει καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας

    • NewsRoom
    Σοφία Εφραίμογλου, ΕΒΕΑ

    Σοφία Εφραίμογλου, ΕΒΕΑ


    Εργαστήρια και δράσεις ενημέρωσης των επιχειρήσεων, για θέματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, σχεδιάζει το ΕΒΕΑ.

    Όπως αναφέρει ανάρτηση του επιμελητηρίου στην ηλεκτρονική σελίδα του, στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσαν το Wilfried Martens Center for European Studies και το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» με αφορμή την πανευρωπαϊκή έρευνα του WMCES με θέμα “Middle Class Concerns and European Challenges”, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου στην τοποθέτησή της ανέφερε μεταξύ άλλων:

    «Το κόστος διαβίωσης, η οικονομική αβεβαιότητα, η εργασιακή ανασφάλεια είναι ζητήματα που αναδεικνύονται πανευρωπαϊκά ως πηγές ανησυχίας για τη μεσαία τάξη και απαισιοδοξίας για το μέλλον.

    Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικά βήματα από τη σημερινή κυβέρνηση προς την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, τόσο στο μέτωπο της φορολογίας όσο και στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης και στη σταθερή μείωση της ανεργίας.

    Αποτελούμε θετική εξαίρεση στην Ευρώπη, με μια οικονομία που αναπτύσσεται σε ένα διεθνές περιβάλλον επιβράδυνσης. Παρ’ όλα αυτά, χρειάζεται ακόμη αρκετή προσπάθεια για τη βελτίωση των προοπτικών της μεσαίας τάξης.

    Στο ΕΒΕΑ πιστεύουμε σε μια οικονομία, η οποία να μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Με στοχευμένες δράσεις, επενδύουμε στρατηγικά στον άνθρωπο: έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΥΠΑ για προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε εργαστήρια και δράσεις ενημέρωσης των επιχειρήσεων σε θέματα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού τους».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΙΝΟΙΛ: Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από την απώλεια των Μ. Καρνέση – Αντ. Βλασσάκη

    Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ): Αποκτά παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Σερβία

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινο φως» από τους μετόχους για το placement και το νέο buyback



    ΣΧΟΛΙΑ