• Διεθνής πολιτική

    Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Θα χτυπήσουμε το Ισραήλ με πύραυλο εάν χρειαστεί

    • NewsRoom


    Μετά τις δηλώσεις του Ισραηλινού υποστράτηγου Μάικλ Έντελσταϊν περί ιρανικής εμπλοκής στην επίθεση της Χαμάς, διοικητής του Ιράν υπονόησε ότι ο στρατός θα χτυπήσει το Ισραήλ ακόμη και με πύραυλο αν χρειαστεί.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το Sky News, ανώτατο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χτυπήσει το Ισραήλ.

    Το ειδησεογραφικό κανάλι Iran International μετέδωσε ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φαντάβι δήλωσε τα εξής:

    «Ορισμένοι θεωρούν ότι μια άμεση πυραυλική επίθεση στη Χάιφα είναι η πιο πρακτική ενέργεια. Θα προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια χωρίς δισταγμό, εάν κριθεί απαραίτητο και απαιτούμενο».

    «Ωστόσο, δεν είμαι εγώ αυτός που καθορίζει την αποστολή» συμπλήρωσε.

    Σημειώνεται ότι η Χάιφα, στην οποία αναφέρθηκε το υψηλόβαθμο μέλος των Φρουρών της Επανάστασης, είναι η μεγαλύτερη πόλη στο βόρειο Ισραήλ

    Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Φαντάβι αναφέρεται σε πιθανή σύγκρουση.

    Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει ένα ακόμη κύμα επίθεσης από το μέτωπο της αντίστασης, εάν οι «φρικαλεότητες» στη Γάζα δεν σταματήσουν.

    Το μέτωπο της αντίστασης είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά από το Ιράν για να αναφερθεί σε ένοπλες ομάδες στην περιοχή με τις οποίες είναι ευθυγραμμισμένο.

    «Έχουμε αποδείξεις για εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς»

    Το Ισραήλ έχει αποδείξεις για ιρανική «εμπλοκή» στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 νεκρούς και πάνω από 200 απαγωγές, δήλωσε ανώτερος Ισραηλινός στρατιωτικός.

    Ο υποστράτηγος Μάικλ Έντελσταϊν, ένας βετεράνος διοικητής που συνεργάζεται με τη νότια διοίκηση των ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας, δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι, ήταν «καλά εκπαιδευμένοι και καλά εξοπλισμένοι», όπως μεταδίδει το Sky News.

    «Σίγουρα μπορείτε να δείτε αποδείξεις, έχουμε αποδείξεις για την εμπλοκή του Ιράν» δήλωσε σε ενημέρωση με δημοσιογράφους τη Δευτέρα, αφού ο ισραηλινός στρατός έδειξε στους δημοσιογράφους μια προβολή μιας σχεδόν 45λεπτης σύνθεσης με πλάνα από το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Κρίστερσον: Χαιρετίζει το τουρκικό νομοσχέδιο για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

    Μητσοτάκης: Συνάντησε στο Ισραήλ συγγενείς ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς

    Ερντογάν: Κατέθεσε στο Κοινοβούλιο το αίτημα για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ



    ΣΧΟΛΙΑ