• Business

    Πράσινο τιμολόγιο: Φθηνότερη η ΕΛΙΝ με 8 λεπτά/κιλοβατώρα – Δείτε τις τιμές όλων των εταιρειών

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης


    Το φράγμα των 10 λεπτών/κιλοβατώρα έσπασαν τα πράσινα τιμολόγια και τον τίτλο της φθηνότερης εταιρείας κέρδισε και γι αυτόν τον μήνα η ΕΛΙΝ με τιμή 8 λεπτά/κιλοβατώρα.

    Η μικρή εταιρεία με το μικρό πελατολόγιο, κινείται επιθετικά με στόχο να αυξήσει τους πελάτες της και έδωσε με διαφορά τη χαμηλότερη τιμή από όλες τις εταιρείες προμήθειας, χάρη στην ευελιξία που μπορεί να έχει λόγω του μικρού της πελατολογίου.

    Η πτώση της χονδρεμπορικής τιμής ενέργειας το Φεβρουάριο οδήγησαν τις τιμές πιο κάτω, ενώ αποδεικνύεται από τις χαμηλές τιμές που κάποιες εταιρείες δίνουν, ότι ο ανταγωνισμός λειτουργεί και δικαιώνουν την πρωτοβουλία του υπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη, να υποχρεώσει τις εταιρείες να έχουν και ένα συγκρίσιμο τιμολόγιο, που θα διαμορφώνεται με τον ίδιο τρόπο για όλους.

    Τα περισσότερα, από τα άλλα πράσινα τιμολόγια κινήθηκαν μεταξύ 10-11 λεπτών/κιλοβατώρα. Ακριβότερο τιμολόγιο είναι το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις μεγάλες καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες για τις οποίες η χρέωση είναι 11,9 λεπτά/κιλοβατώρα. Το πάγιο για όλες τις εταιρείες είναι 5 ευρώ, εκτός από τη Volton που έχει πάγιο 4,9 ευρώ και τη  Volterrra με πάγιο 4,5 ευρώ.

    Οι τιμές όλων των εταιρειών για το πράσινο τιμολόγιο Μαρτίου

    Η Ελίν για το Μάρτιο προσφέρει πράσινο τιμολόγιο στα 8 λεπτά/κιλοβατώρα, με πάγιο 5 ευρώ.

    Ελαφρώς κάτω από τα 10 λεπτά, στα 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες είναι η τιμή Μαρτίου για την  Εlpedison  ενώ στα 10,7 λεπτά/κιλοβατώρα είναι η τιμή για τις υπόλοιπες.

    Στα 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα διαμορφώθηκε η τιμή της ΗΡΩΝ για το Μάρτιο  με έκπτωση συνέπειας 15%.

    Η Φυσικό Αέριο

    Ακολουθεί η  Volton με τιμή στα 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, από 12,48 λεπτά που ήταν τον Φεβρουάριο.

    Το  πράσινο τιμολόγιο της Ζενίθ έχει  τιμή 10,467 λεπτά/κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ.

    Η Protergia ακολουθεί με τιμή στα 10,77 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 17,76 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας.

    Το πράσινο τιμολόγιο της  ΔΕΗ έχει τιμή 10,8 λεπτά/κιλοβατώρα για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και 11,9 λεπτά /κιλοβατώρα, για πάνω από 500 κιλοβατώρες. H ΔΕΗ μείωσε την έκπτωση από το 20% τους προηγούμενους δύο μήνες σε 10%.

    Η NRG ανακοίνωσε για το πράσινο τιμολόγιο τιμή στα 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας.

    Η Volterra επίσης ανακοίνωσε πράσινο τιμολόγιο για το Μάρτιο με τιμή  11,5 λεπτά/ κιλοβατώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ