• Business

    Γιώργος Μπερσής (Ποταμίτης-Βεκρής): Πώς ενισχύουμε την ομάδα μας-Σε ποιους τομείς βλέπουμε ανάπτυξη

    Ο Γιώργος Μπερσής, Managing Partner της δικηγορικής εταιρείας Ποταμίτης-Βεκρής μιλάει στο mononews.gr


    Σε τροχιά ενίσχυσης της ομάδας της, με επιλογές «προσωποκεντρικές» όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα, η «Ποταμίτης-Βεκρής».

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη «μεταγραφή» του Αλέξανδρου Μεταλληνού, ο οποίος ήρθε να πάρει τη θέση του 14ου partner σε ένα από τα κορυφαία δικηγορικά σχήματα, το οποίο το 2021 βραβεύτηκε μάλιστα ως το καλύτερο δικηγορικό γραφείο στην Ελλάδα από το Chambers Europe.

    Ο νέος partner, ο κ. Αλέξανδρος Μεταλληνός, έχει πολυετή εμπειρία στους τομείς των τραπεζοοικονομικών υποθέσεων, στις συγχωνεύσεις και εξαγορές, στο εταιρικό δίκαιο αλλά και στη διαιτησία.

    O κ. Μεταλληνός με τομείς εξειδίκευσης το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, δίκαιο εταιρειών, τραπεζικό δίκαιο, δίκαιο κεφαλαιαγοράς, έχει διατελέσει μέλος των επιτροπών για την αναμόρφωση του ελληνικού εταιρικού και πτωχευτικού δικαίου.

    Είναι Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Münster και είναι και επισκέπτης λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με πλούσιο επιστημονικό έργο.

    Το προφίλ της δικηγορικής φίρμας

    Ο Γιώργος Μπερσής, Διευθύνων Εταίρος στην δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης-Βεκρής», μιλάει στο mononews.gr για τις νέες προσθήκες στην ομάδα, αλλά και για τους τομείς στους οποίους βλέπει κινητικότητα στο μέλλον.

    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη μεταγραφή, καθώς είναι συμβατή με τις αρχές της εταιρείας μας και τον τρόπο που δικηγορούμε.

    Ο κ. Μεταλληνός έρχεται στην εταιρεία ως senior Partner, κάτι που στην Ελλάδα δεν συμβαίνει συχνά.

    Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε φτιάξει ένα σχήμα που μπορεί να υποστηρίξει αυτού του είδους τις μετεγγραφές», αναφέρει.

    Ο κ. Μπερσής, 52 ετών, ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντα Εταίρου τον περασμένο Οκτώβριο, με τον κ. Στάθη Ποταμίτη να του παραδίδει τη σκυτάλη και τον ίδιο να αναλαμβάνει τη θέση του Senior Partner.

    Ο κ. Ποταμίτης τότε, αναφερόμενος στον κ. Μπερσή, είχε κάνει λόγο για το «πιο κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της εταιρείας».

    Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν το 1998, όταν ακόμα ο κ. Ποταμίτης ηγούνταν ενός δικηγορικού σχήματος που συνεργαζόταν με την Ernst & Young (ΕΥ) στην Αθήνα.

    Η δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης-Βεκρής» απαριθμεί πάνω από 130 εργαζόμενους, 14 partners, 63 δικηγόρους και 23 ασκούμενους και στεγάζεται σε ένα χώρο 2.000 τ.μ. στο Κολωνάκι.

    O Στάθης Ποταμίτης είχε ιδρύσει την εταιρεία μαζί με τον δικηγόρο και πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη (Τζόνι) Βεκρή.

    Από το 2012, ο κ. Ποταμίτης βρέθηκε μόνος του στα ηνία μίας εταιρείας, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε κορυφαίες υποθέσεις, καθώς ο συνέταιρός του έχασε τη μάχη για τη ζωή, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

    Στους partners της εταιρείας περιλαμβάνονται οι: Στάθης Ποταμίτης, Γιώργος Μπερσής, Ευριπίδης Ιωάννου, Αλέξανδρος Κορτέσης, Δημήτρης Λουκάς, Ασπασία Μάλλιου, Θεόδωρος Μίντζας, Κωνσταντίνος Παπαδιαμάντης, Ξενοφών Παπαρρηγόπουλος, Αλέξιος Παπασταύρου, Μαρία Περηφάνου, Βασίλης Στεργίου, Ανθή Τερλέγκα και Αλέξανδρος Μεταλληνός.

    Ποιοι τομείς που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα

    Με πολυετή εμπειρία στην εταιρεία και κομβική θέση σε αυτήν τους τελευταίους μήνες, ο κ. Μπερσής μοιράζεται στο mononews.gr τους τομείς που θεωρεί ότι θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια.

    «Βλέπουμε μεγάλη ανάπτυξη στον χώρο των δανείων και των χρηματοδοτήσεων», αναφέρει.

    «Αντίστοιχα παρατηρούμε μεγάλη κινητικότητα και στα ενεργειακά projects. Και σε αυτούς τους τομείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ομάδα μας και τις υπηρεσίες που προσφέρουν», επισημαίνει.

    Εδώ και αρκετούς μήνες η δικηγορική εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης του δυναμικού της.

    «Η προσθήκη του κ. Μεταλληνού είναι μια πολύ καλή είδηση για την εταιρεία μας και επιβεβαιώνει όσα πρεσβεύουμε», συνεχίζει ο κ. Μπερσής.

    «Το προηγούμενο καλοκαίρι προσθέσαμε έναν ακόμα partner, αυτή τη φορά μέσα από την εταιρεία.

    Η κ. Ανθή Τερλέγκα εργαζόταν 10 χρόνια σε εμάς και ειδικεύεται σε υποθέσεις τραπεζικού και χρηματοοικονομικού χαρακτήρα σε κλάδους όπως οι υποδομές, τα ακίνητα και ο τουρισμός.

    Οι επιλογές που κάνουμε είναι προσωποκεντρικές», σημειώνει.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ