• Business

    Πόσα έδωσε ο Φώτης Μπόμπολας για να σώσει την διατηρητέα βίλα του στο Ψυχικό

    Φ. Μπόμπολας

    O τέως διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.


    Με κατάθεση 1,1 εκατ ευρώ έσωσε –τουλάχιστον προσώρας- την διατηρητέα βίλα του Ψυχικού ο κ. Φώτης Μπόμπολας, πρώην επικεφαλής του εκδοτικού ομίλου Πήγασος.

    Βέβαια, το 1,1 εκατ που πλήρωσε στην Alpha Bank είναι μόλις το 25% της τιμής πρώτης προσφοράς των 4,2 εκατ ευρώ, με την οποία επρόκειτο να βγει το ακίνητο στο σφυρί.

    Η πολυτελής κατοικία των 810 τετραγωνικών μέτρων που από το 2000 έχει κηρυχθεί διατηρητέα, είχε προγραμματιστεί να βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 11 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο η κατάθεση του 1,1 εκατ ευρώ –όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- στάθηκε αρκετή για να «παγώσει» τη διαδικασία, και ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

    Ο κ. Μπόμπολας παραδέχεται πως βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Alpha Bank, καθώς θεωρεί ότι κακώς η τράπεζα κίνησε τη διαδικασία του πλειστηριασμού για την κατοικία του, υποστηρίζοντας ότι διατηρήθηκαν προηγούμενες υποθήκες για δάνεια που είχαν εξοφληθεί, καθώς για την αποπληρωμή τους συνάφθηκαν νέες δανειακές συμβάσεις.

    Σε κάθε περίπτωση η δικαστική απόφαση για το θέμα θα πάρει χρόνο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα έχει κινήσει διαδικασία πλειστηριασμού και για άλλα ακίνητα ιδιοκτησίας του κ. Μπόμπολα.

    Η κατοικία του Φώτη Μπόμπολα στο Παλαιό Ψυχικό

    Όπως είναι γνωστό στα τέλη του 2018 ο κ. Φώτης Μπόμπολας και η σύζυγός του, κ. Ειρήνη Μανουσάκη, είχαν εισπράξει 50 εκατ. ευρώ από το deal με τη Stoiximan και τον ΟΠΑΠ.

    Την ίδια ώρα εξακολουθεί να υφίσταται το χρέος των 160 εκατ. ευρώ του άλλοτε κραταιού μιντιακού ομίλου προς τις τράπεζες, ενώ έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη για τα θαλασσοδάνεια της Πήγασος εναντίον του πατριάρχη της οικογένειας, κ. Γιώργου Μπόμπολα, αλλά και του κ. Φώτη Μπόμπολα, στον οποίο μετά την απολογία του στον ανακριτή τον περασμένο Μάρτιο, έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

    Η κατοικία του Φώτη Μπόμπολα στο Παλαιό Ψυχικό



    ΣΧΟΛΙΑ