• Business

    Πώς θα αυξήσει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της η Briq Properties ΑΕΕΑΠ

    φεσσας

    Θοδωρής Φέσσας, Πρόεδρος Quest, πρόεδρος της Briq Properties


    Σε επενδύσεις συνολικής αξίας τουλάχιστον όσο και πέρσι (σε ακίνητα γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους και τουριστικά – μικρές μονάδες 40 έως 100 δωματίων) στοχεύει φέτος η Briq Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας). Κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ο πρόεδρος της ΑΕΕΑΠ, Θοδωρής Φέσσας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε, σε συνδυασμό με το δανεισμό, να τις χρηματοδοτήσει.

    «Η εταιρεία ως ΑΕΕΑΠ είναι μικρή, με ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία δραστηριότητα εντάσεως κεφαλαίου, οπότε αργά ή γρήγορα θα πρέπει να απευθυνθούμε στους μετόχους για να αυξήσουμε τα κεφάλαιά μας. Είναι λοιπόν πράγματι στις σκέψεις μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κάτι άμεσο, δεδομένου ότι θεωρούμε ότι θα πρέπει να έχουμε μπροστά μας κάποιες ώριμες επενδύσεις προκειμένου να προχωρήσουμε», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΑΕΕΑΠ.

    Να σημειωθεί ότι ο συνολικός δανεισμός που μπορεί να λάβει η Briq Properties είναι έως 30 εκατ. ευρώ και ήδη έχει ομολογιακό περί τα 10 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα επίσης με τον κ. Φέσσα στην παρούσα συγκυρία, έστω και αν υπάρχει ανοδική τάση, η αγορά ακινήτων είναι στα χαμηλά «και επί του παρόντος επωφελούμαστε από την αύξηση των τιμών των ενοικίων και λιγότερο από την άνοδο των αξιών των ίδιων των ακινήτων, κάτι το οποίο πρόκειται να συμβεί στο μέλλον».

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ, Άννα Αποστολίδου, μιλώντας για την πορεία της εταιρείας, σημείωσε ότι σε διάστημα ενάμιση έτους, από τα μέσα του 2017 έως το τέλος του 2018, η εταιρεία αύξησε το χαρτοφυλάκιό της κατά 67%. «Κατά τη διάρκεια του 2018, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων αυξήθηκε στα 14 από τα 9 ακίνητα, ενώ η συνολική του αξία έχει φθάσει τα 39,8 εκατ. ευρώ, από 26,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017».

    Τα ετήσια έσοδα της ΑΕΕΑΠ είναι 2,5 εκατ. ευρώ και η μικτή απόδοση αντιστοιχεί σε 7,3%, ενώ ο δείκτης πληρότητας αντιστοιχεί σε ποσοστό πάνω από 97%, με δύο ακίνητα κενά, για τα οποία γίνονται προσπάθειες να μισθωθούν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BriQ Properties: Εγκρίθηκε η διανομή κερδών της χρήσης 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BriQ: Απέκτησε αυτοτελές γωνιακό ακίνητο στο Κολωνάκι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BRIQ: Στα €2,87 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ