• Business

    Πωλήσεις με λογιστικό κέρδος 26,2% για την Capital Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Gas ενισχύει το στόλο της με τρία νεότευκτα LNG carriers

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Στη τιμή των 195 εκατ. δολαρίων, πούλησε δύο containerships του στόλου της η Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Πρόκειται για δύο πλοία μεταφορικής ικανότητας 9.288 containers το καθένα, και ειδικότερα τα «CMA CGM Magdalena» και «Adonis» τα οποία ναυπηγήθηκαν το 2016 στα ναυπηγεία της Daewoo και το 2015 και 2016 αντίστοιχα.

    Η παράδοση των δύο πλοίων στον αγοραστή θα γίνει τον Μάιο ενώ η λογιστική τους αξίας στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 ήταν 72,1 εκατ. δολάρια, και 71,7 εκατ. δολάρια αντίστοιχα (καταγράφοντας λογιστικό κέρδος 26,2%). Η εταιρεία αναμένει κέρδη, από την πώληση μετά την αποπληρωμή των δανείων για την απόκτησή τους ύψους περίπου 97,6 εκατ. δολαρίων.

    Η Capital Product Partners διαχειρίζεται ένα στόλο από 17 πλοία περιλαμβανομένων 14 neo – panamax containerships τριών panama και ενός capesize.

    H εταιρεία για το δ΄τρίμηνο του 2020 είχε ανακοινώσει κέρδη ύψους 7,3 εκατ. δολαρίων έναντι 5,8 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ενώ τα έσοδά της για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 35,1 εκατ. δολάρια από 27,7 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2019, καταγράφοντας αύξηση 27%.

    Σημειώνεται ότι στις 27 Ιανουαρίου 2021 η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Nasdaq συμφώνησε να εξαγοράσει από την Capital Maritime & Trading Corp. τρία αδελφά containerships μεταφορικής ικανότητας 5.100 teu το καθένα. Πρόκειται για τα «Seattle Express», «Long Beach Express» και «Fos Express», ναυπήγησης 2008 από τα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries στη Νότια Κορέα.

    Τα εν λόγω πλοία, μετά τα special surveys και την εγκατάσταση BMWS, θα παραδοθούν στην Capital Product Partners L.P και θα ναυλωθούν για πέντε χρόνια από τη Hapag-Lloyd έναντι 12.300 δολάρια την ημέρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Περιστέρης, ο Μαρινάκης και η μηχανή παραγωγής μετρητών, το στρατηγείο της Πειραιώς πάει Λονδίνο και τι είπε η Βρεττού σε 100 επιχειρηματίες

    Στον Βαγγέλη Μαρινάκη το 1,98% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

    Σαρώνουν τα super tankers οι Έλληνες εφοπλιστές – Στα 2,8 δισ. οι ναυπηγήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ