• Business

    Πόλυς Χατζηιωάννου: Έτσι εξασφάλισε οικονομική ευελιξία η Safe Bulkers

    Πόλυς Χατζηιωάννου

    Πόλυς Χατζηιωάννου, εφοπλιστής Safe Bulkers


    Στην επίτευξη συμφωνίας με τη νορβηγική τράπεζα DNB προχώρησε η ναυτιλιακή Safe Bulkers, με στόχο την ελάφρυνση των όρων ενός σημαντικού της δανείου. Η συμφωνία εξασφαλίζει οικονομική ευελιξία στην εταιρία, λίγους μήνες μετά το αρχικό deal με την τράπεζα για την αναβολή της αποπληρωμής τω δόσεων ενός δανείου σχεδόν 146 εκατ. δολαρίων, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του παραδοσιακού τραπεζικού δανεισμού της.

    “Η τελευταία συμφωνία ισχυροποιεί τον ισολογισμό μας, μειώνει την έκθεση μας σε χρηματοοικονομικούς όρους κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης και μας εξασφαλίζει οικονομική ευελιξία με μηδενικές ταμειακές εκροές για τα επόμενα δύο χρόνια”, επισημαίνει ο πρόεδρος της εταιρίας Loukas Barmparis.

    Barmparis Loukas
    Dr. Loukas Barmparis. Πρόεδρος Safe Bulkers

    Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, το ανώτατο όριο για τις υποχρεώσεις της εταιρίας ορίστηκε στο 90% του ενεργητικού της και για το 2017, από 85% που ήταν πριν, ενώ το όριο θα επιστρέψει στο πρότερο επίπεδο το 2018.

    Mε βάση τα όσα προβλέπει η σύμβαση για τη διευκόλυνση της Safe Bulkers, η εταιρία θα πρέπει να διατηρήσει στο στόλο της τουλάχιστον 30 πλοία για την επόμενη χρονιά, ενώ το minimum της καθαρής αξίας θα επιστρέψει στα 150 εκατ. δολάρια στις αρχές του 2018. Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά δανειακών συμφωνιών που έχει κλείσει η ναυτιλιακή του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηϊωάννου.

    Τον περασμένο Φεβρουάριο, η ελληνική εταιρία πέτυχε συμφωνία με την DNB για τη μετακύλιση της λήξης των δανείων της από το 2020 στο 2022, ενώ με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα των δόσεων εξασφάλισε την απαλλαγή της από πληρωμές για τα έτη 2016 και 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-efoplistis-m-skoufalos-poulise-ena-bulker/47520

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/g-ikonomou-theamatika-kerdi-gia-tin-ocean-rig-voutia-gia-ti-dryships/47321

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ