• Business

    Πλούσιο και πολυδιάστατο το κοινωνικό έργο της DEMO

    • NewsRoom


    Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα πορεύεται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ, αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση του επιτυχημένου επιχειρείν.

    Η DEMO προσφέρει πολυδιάστατο κοινωνικό έργο, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμά της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), το οποίο βασίζεται σε 4 πυλώνες: Περιβάλλον, Ηθικό Marketing, Εργαζόμενοι και Κοινωνία, με επίκεντρο τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες.

    Εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιεί πληθώρα δράσεων με στόχο να προσφέρει κοινωφελές έργο, με χορηγίες και δωρεές σε σχολεία, κοινωνικά ιατρεία, νοσοκομεία κ.ά., ανακύκλωση και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση αποβλήτων σώζοντας 51.175 δέντρα και 103.412 λίτρα νερό/ έτος, παροχή ιδιωτικής ασφάλισης στους εργαζομένους, τράπεζα αίματος κ.ά..

    Κατά το τρέχον έτος έχει ήδη διεξάγει τρεις δράσεις ΕΚΕ στηρίζοντας τα μικρά νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο αλλά και τους μικρούς ογκολογικούς ασθενείς.

    «Είναι Ευθύνη Μας»

    Για έβδομη χρονιά, η εταιρία υποστήριξε την Ομάδα Αιγαίου στον  επετειακό  25ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, το Μάιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Είναι Ευθύνη μας» και σύμφωνα με τη στρατηγική της να στηρίζει τα μικρά νησιά του Αιγαίου.

    Η Ομάδα επισκέφτηκε εφέτος τα νησιά  Φούρνοι, Θύμαινα, Δονούσα, Αμοργό και Κουφονήσι. Στους τόπους αυτούς διενεργήθηκαν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις στους κατοίκους ενώ παράλληλα δωρίστηκε εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία των νησιών, συνοδευόμενο από έργα υποδομής. Τις δράσεις πλαισίωσαν ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    H DEMO ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ομάδας Αιγαίου δώρισε για το μικρό νησί Μαράθι ένα ηλιακό φωτιστικό για το λιμάνι του ενώ μέρος της δωρεάς προορίστηκε στη λοιπή υποστήριξη του Διάπλου.

     «Άγονη Γραμμή Γόνιμη»

    Η εταιρία  είναι ο  μεγάλος χορηγός του προγράμματος «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» για το 2019, το οποίο εφέτος κλείνει δεκατρία συνεχή χρόνια ανελλιπούς δράσης στα μικρά νησιά της χώρας μας. Αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό & αθλητικό πρόγραμμα στα νησιά του Αιγαίου καθώς από το χειμώνα του 2007 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 800 επισκέψεις σε 39 νησιά. Στόχος του είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό για όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

    Το πρόγραμμα του 2019 πραγματοποιήθηκε στους εξής προορισμούς: Δονούσα, Θηρασιά, Απείρανθος Νάξου, Σαντορίνη, Κύθηρα, Αστυπάλαια, Κάρυστος. Στις δράσεις του περιλαμβάνονται 11 εργαστήρια που θα διατεθούν δωρεάν για τα παιδιά και τους εφήβους των νησιών όπως: Μαθήματα Σκάκι, Εργαστήρια ανάδειξης τοπικών παραδόσεων και εθίμων, Μουσικοκινητική αγωγή και εκπαίδευση, Εργαστήριο κατασκευής σβούρας και χαρταετού, Εργαστήριο animation – κινηματογράφησης και φωτογραφίας και  Μαθήματα τραγουδιού, χορού, οργάνωσης χορωδίας design, χαρακτικής και ρομποτικής.

    Το πρόγραμμα “Άγονη Γραμμή Γόνιμη” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, και έχει την υποστήριξη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου.

    Η «panDEMOnium»στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

    Στην Ογκολογική Μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», βρέθηκε η θεατρική ομάδα εργαζομένων της DEMO  «panDEMOnium», με τη συνεργασία της Δράσης Δημιουργικής Απασχόλησης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία βρίσκεται καθημερινώς στα νοσοκομεία παίδων για να απασχολεί με παιχνίδι και ψυχαγωγικές δραστηριότητες τους μικρούς ασθενείς.

    Η «panDEMOnium» πραγματοποίησε τρεις παραστάσεις τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη,  με σκηνές από το θεατρικό έργο «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, ενώ στο τέλος των παραστάσεων μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά.

    Η ομάδα panDEMOnium  της DEMO ABEE  θα συνεχίσει την πορεία της και το 2019-2020 με στόχο να προσφέρει χαρά, συγκίνηση και λίγη ανακούφιση σε συνανθρώπους μας, μικρούς και μεγάλους.

    Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων. Με εγκαταστάσεις  57.000τμ, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό που φτάνει τα 920 άτομα, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγής ενεσίμων παγκοσμίως.  Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 85 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Νότιο Αμερική και την Ωκεανία.



    ΣΧΟΛΙΑ