• Business

    Πληθαίνουν οι επενδυτές που στηρίζουν την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

    • Bloomberg
    Elon Musk - Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Εκτός από μεγαλοεπενδυτές, ο Elon Musk φαίνεται ότι έχει συσπειρώσει και μικρά funds, που επεξεργάζονται να επενδύσουν στην εξαγορά του Twitter.

    Πιθανοί επενδυτές, μεταξύ των οποίων και hedge funds, σύμφωνα με το Bloomberg συζητούν για επενδύσεις άνω των 5 εκατ. δολαρίων. Κάποιοι επενδυτές επιδιώκουν να συγκεντρώσουν 500 εκατομμύρια δολάρια στο σύνολο και να χρεώνουν όποιον μπει στο σχήμα με ένα 5%. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που οι επενδυτές δεν θα έχουν άμεση πρόσβαση στη συμφωνία, υπάρχει η πρόθεση να συμμετάσχουν σε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές της ιστορίας.

    Κι ενώ η διοχέτευση κεφαλαίων από πολλά μέρη σε ένα ταμείο ειδικού σκοπού είναι σύνηθες φαινόμενο στις περιπτώσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων , σπάνια παρατηρείται στον κόσμο των εξαγορών δημοσίων εταιρειών.

    Αν και δεν είναι γνωστό, ποιοι βρίσκονται πίσω από κινήσεις προσέγγισης των επενδυτών, οι δεύτεροι εντός των επόμενων εβδομάδων θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στο σχήμα.

    Ήδη μεγάλοι επενδυτές έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Elon Musk όπως ο πρόεδρος της Oracle Corp. και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla Inc., Larry Ellison, εταιρείες όπως η   Andreessen Horowitz και η Sequoia Capital καθώς και το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ.

    Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, οι επενδυτικές τράπεζες εξακολουθούν να αναζητούν επενδυτές για να υποστηρίξουν τη συμφωνία.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Αυξάνονται οι ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις κατά της δορυφορικής υπηρεσίας Starlink

    Πώς ο Γιώργος Προκοπίου κάνει τη Γερμανία «περισσότερο ανεξάρτητη» από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου



    ΣΧΟΛΙΑ