• Business

    Πλειστηριασμοί εκατομμυρίων για ξενοδοχεία σε Μύκονο, Κέρκυρα, Κρήτη, Αθήνα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Myconian Blue Resort

    Myconian Blue Resort


    Έξι ξενοδοχεία και μία βίλα στη Μύκονο πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα με την τιμή πρώτης προσφοράς να φτάνει συνολικά τα 48 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για μονάδες 5 και 4 αστέρων που βρίσκονται σε Μύκονο, Κρήτη, Κέρκυρα, Σκιάθο και στην Αθήνα. Ανάμεσά τους και το Myconian Blue Resort που είναι και το πιο ακριβό ξενοδοχείο που βγαίνει σε πλειστηριασμό, καθώς η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 13 εκατ. ευρώ.

    Το ξενοδοχείο Myconian Blue Resort βρίσκεται στην τοποθεσία Άγιος Στέφανος, στη θέση «Κακιά Καλάδα» στη Μύκονο σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

    Ο πλειστηριασμός θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου και επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions.

    Ωστόσο, η τιμή πρώτης προσφοράς μειώθηκε κατά 2 εκατ. ευρώ και ο λόγος είναι ότι το συγκρότημα βρίθει αυθαιρεσιών.

    Συγκεκριμένα η ξενοδοχειακή μονάδα, που αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο 4,1 στρεμμάτων είναι στο μεγαλύτερο μέρος της αυθαίρετη. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην έκθεση πλειστηριασμού: Η αρχική άδεια του ακινήτου προέβλεπε επιφάνειες κύριων χώρων (κατοικίας) 201,54m² και 60,00m² βοηθητικών χώρων. Σήμερα είναι ξενοδοχειακό συγκρότημα 2.130,00m² χώρων κύριας χρήσης και 250,00m² βοηθητικών χώρων.

    Το συγκρότημα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο από το 1995, αφού τότε εμφανίζεται το πρώτο σήμα ΕΟΤ, το οποίο αναφέρει συγκρότημα 9 δωματίων και εννέα διαμερισμάτων, αποτελούμενο από 3 κτήρια (εμβαδού περίπου 500τμ).

    Το 2013 εκδόθηκε νέο σήμα ΕΟΤ, στο οποίο εμφανίζεται σαν ξενοδοχείο κλασικού τύπου 4 αστέρων, αποτελούμενο από 38 δωμάτια.

    Σήμερα το ξενοδοχείο αποτελείται από 4 κτήρια, τα οποία καλύπτουν την μεγαλύτερη επιφάνεια του οικοπέδου, μία κεντρική πισίνα και άλλες 6 μικρότερες πισίνες που εξυπηρετούν αντίστοιχα δωμάτια.

    Στην Έκθεση πλειστηριασμού σημειώνεται πως: «Το ακίνητο είναι ευάλωτο σε τυχόν καταγγελίες και υπάρχει κίνδυνος επιβολής μεγάλων προστίμων» και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του εκτιμητή τα πρόστιμα λόγω μη άδειας ανέγερσης, διατήρησης των αυθαίρετων κτισμάτων και μη τακτοποίησης μπορεί να υπερβούν τα 4 εκατ ευρώ.

    Στο Myconian Blue Resort έχει εγγραφεί προσημείωση υποθήκης υπέρ της Marfin Εγνατία Τράπεζα για 6,5 εκατ. ευρώ (το 2008). Προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για 2,5 εκατ. ευρώ, και υποθήκη υπέρ ιδιώτη για 185 χιλιάδες ευρώ.

    Sunshine Beach – Ιεράπετρα

    Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 9 εκατ. ευρώ έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου ο πλειστηριασμός της ξενοδοχειακής μονάδας Sunshine Beach, που βρίσκεται στην Ιεράπετρα.

    Επισπεύδουσα είναι η DV01 Asset Management, εταιρεία διαχείρισης από δάνεια και πιστωσεις που ενεργεί για λογαριασμό της Optima Bank.

    Πρόκειται για μονάδα 5 αστέρων που διαθέτει 235 δωμάτια που βρίσκεται και ανήκει στην εταιρεία «Ακτή ΑΕ-Τουριστικές, Ξενοδοχειακές και Τεχνικές Επιχειρήσεις». Βρίσκεται στην περιοχή Πεζακιουρίδι- Κεφαλάκια, στην Ιεράπετρα και το οικόπεδο των 19 στρεμμάτων είναι σύνορο με τον αιγιαλό.

    Η μονάδα βαρύνεται με προσημειώσεις ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.

    Blue Hotel Skiathos

    Για την 1η Δεκεμβρίου 2021 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχειακό συγκρότημα Blue Hotel Skiathos (πρώην Nostos), ιδιοκτησία της εταιρείας «ΙΩΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.E.», με τιμή πρώτης προσφοράς τα 7,6 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την CEPAL.

    Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 159 δωματίων ( 308 κλινών), και 18 bungalows βρίσκεται σε έκταση 28 στρεμμάτων στη θέση Καναπίτσα – Τζανεριά, στη Σκιάθο. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει μεγάλη πισίνα, διαμορφώσεις πέριξ αυτής, υπαίθριο pool bar, αποθήκες, κοινόχρηστα WC, γήπεδο τένις, χώρος παιδικής χαράς, στέγαστρα και υπαίθρια καθιστικά και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, ποικίλες διαμορφώσεις με φυτεύσεις, πλακοστρώσεις διαδρόμων, μονοπάτια και σκαλοπάτια.

    Corfu Senses, Κέρκυρα

    Την 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο 3 αστέρων Corfu Senses που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα στην περιοχή «Φελίτσε» στην Κερκυρα.

    Η τιμή πρώτης προσφοράς επαναπροσδιορίστηκε με απόφαση του πρωτοδικείου Κέρκυρας στα 5,5 εκατ. ευρώ (3,92 εκατ. ευρώ).

    Το ξενοδοχείο ανήκει στην «SK RESORT ENTEPRISES LTD» (Αριστείδης Βροντέλης) και επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της Lana Securization Sarl.

    Το ξενοδοχείο λειτουργεί 6 μήνες το χρόνο, από 15 Απριλίου μέχρι 15 Οκτωβρίου, και διαθέτει 84 δωμάτια με 156 κλίνες και πισίνα εμβαδού 357 τ.μ., μπάρ, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.

    «Boss Boutique Athens»

    Για τις 29 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου «Βoss Boutique Athens», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη 33 και Σωκράτους.

    Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 5,46 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Ελληνική Τράπεζα που εδρεύει στην Κύπρο και η οποία έχει εγγράψει προσημειώσεις για ποσά που υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ.

    Το ξενοδοχείο ανήκει στην «ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΡΟΠΕΡΤΙΣ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ ΕΠΕ».

    Αν και το «Boss Boutique Athens» διαφημίζεται ως πεντάστερο ξενοδοχείο στην πραγματικότητα είναι μονάδα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, τα οποία κατατάσσονται σε κατηγορίες με σύστημα κλειδιών, όπως αναφέρεται στην Έκθεση εκτίμησης που άντλησε στοιχεία και από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

    Το «Boss Boutique Athens» στην κατηγορία των 5 κλειδιών. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης διαθέτει 108 δωμάτια, πλήρως ανακαινισμένα και μοντέρνα διακοσμημένα, μη καπνιζόντων, κλιματιζόμενα, με ηχομονωτικά παράθυρα, επίπεδης οθόνης τηλεοράσεις, χρηματοκιβώτιο και μίνι μπαρ, παρέχει 24ώρη ρεσεψιόν, εστιατόριο, μπαρ και δωρεάν wifi.

    Στεγάζεται σε κτίριο που έχει ανεγερθεί σε γωνιακό οικόπεδο επιφάνειας 495,94 τ.μ., και περιλαμβάνει 65 οριζόντιες ιδιοκτησίες που εκτείνονται στο υπόγειο, ισόγειο και τους υπερκείμενους 8 ορόφους, συνολικής επιφάνειας 3.213,98 τ.μ..

    Ωστόσο, αν και πλασάρεται για 5άστερο ξενοδοχείο δεν διαθέτει τις αντίστοιχες παροχές ως προς τις υποδομές, όπως υπηρεσία δωματίων (room service), πολλαπλά εστιατόρια, υπηρεσίες ευεξίας, πισίνα, στάθμευση, αίθουσες συνεδρίων, κ.λ.π.

    «Breeze Boutique Hotel» – Αθήνα

    Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,4 εκατ. ευρώ βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 29 Δεκεμβρίου το «Breeze Boutique Hotel» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη 46 και Αριστοτέλους 2.

    Και αυτό το ξενοδοχείο ανήκει στην «ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΡΟΠΕΡΤΙΣ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ ΕΠΕ» και επισπεύδουσα είναι η Ελληνική Τράπεζα.

    Διαθέτει 70 δωμάτια, πλήρως ανακαινισμένα και μοντέρνα διακοσμημένα, μη καπνιζόντων, κλιματιζόμενα, με ηχομονωτικά παράθυρα, επίπεδης οθόνης τηλεοράσεις, χρηματοκιβώτιο και μίνι μπαρ. Επίσης, παρέχει 24ώρη ρεσεψιόν, αίθουσα πρωινού, μπαρ και δωρεάν wifi.

    Και το «Breeze Boutique Hotel» πλασάρεται ως ξενοδοχείο 4 αστέρων, ωστόσο στην πραγματικότητα –όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης- είναι μονάδα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, τα οποία κατατάσσονται σε κατηγορίες με σύστημα κλειδιών και συγκεκριμένα είναι 3 και 4 κλειδιών.

    Να σημειωθεί ότι και για τις δύο αυτές μονάδες «Boss Boutique Athens» και «Breeze Boutique Hotel» έχουν υπογραφεί συμβάσεις 12ετείς μίσθωσης μεταξύ της οφειλέτιδας εταιρείας και της μισθώτριας Athens Platinum Hotel ΙΚΕ, που υπογράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2015 με διάρκεια μέχρι τον Φεβρουάριο του 2027.

    Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης το ακίνητο παραλαμβάνεται από τη μισθώτρια πλήρως απογυμνωμένο και εκείνη αναλαµβάνει να προβεί σε όλες τις απαιτούµενες ενέργειες και δαπάνες «ούτως ώστε οι άνω ιδιοκτησίες να καταστούν έτοιµες για εκµετάλλευση, τη µορφή της οποίας θα καθορίζει ελευθέρως κατά την κρίση της η µισθώτρια», η οποία με δικά της έξοδα θα αναλάβει και τον εξοπλισμό του κτιρίου.

    Σημειώνεται, ακόμη, ότι «όλος ο κινητός εξοπλισµός και εγκαταστάσεις θα ανήκουν κατά πλήρη νοµή και κατοχή στην μισθώτρια εταιρεία, η οποία θα δικαιούται να τα παραλαµβάνει οποτεδήποτε καταγγελθεί ή λυθεί η µίσθωση».

    «Calle Mar» – Μύκονος

    Για τις 16 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για τη βίλα των 600 τετραγωνικών μέτρων στη Μύκονο, που βρίσκεται στη θέση Κανάλια, σε απόσταση 50 μέτρα από τη θάλασσα, με τιμή πρώτης προσφοράς 2,64 εκατ. ευρώ.

    Το ακίνητο ανήκει στην εταιρεία Κάγιε Μαρ Κτηματική και οφειλέτης είναι η λιβεριανή εταιρεία Coast Services Ltd. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Intrum.

    Στο κτηματολόγιο Μυκόνου και τα δύο ακίνητα βαρύνονται με προσημείωση ποσού 1 δισ. δραχμών (2,934 εκατ. ευρώ) υπέρ Τράπεζας Κύπρου και με κατάσχεση αρ. καταχώρησης 223/13-5-2021 για το ισόποσο σε ευρώ ποσό των 800.000 δολ. ΗΠΑ (679.694 ευρώ).

    Σύμφωνα με την έκθεση πλειστηριασμού πρόκειται για δύο κατοικίες που είναι λειτουργικά ενωμένες και αποτελούν μία ενιαία κατοικία με συνολικό εμβαδόν 589,80 τ.μ., πισίνα και γκαράζ.

    Ωστόσο, από τα 150 τετραγωνικά μέτρα που θα έπρεπε να είναι το συνολικό εμβαδόν των δύο κατοικιών –ισόγειο 50 τ.μ. για τη μία, ισόγειο και πρώτος όροφος από 50 τμ για τη δεύτερη-, σύμφωνα με την άδεια οικοδομής, χτίστηκαν αυθαίρετα 450 τμ., καθώς στην πρώτη κατοικία, το ισόγειο από 50 τ.μ. έγινε 100 τ.μ. και απέκτησε τελείως αυθαίρετο πρώτο όροφο 85 τ.μ., αντίστοιχα το ισόγειο των 50τ.μ. της δεύτερης κατοικίας επεκτάθηκε στα 190 τ.μ. όπως και ακριβώς και ο πρώτος όροφος.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλειστηριασμοί: Συνεχίζεται η περιπέτεια για τον Γιώργο Γλου

    Μύκονος: Στο σφυρί το Myconian Blue Resort για 13 εκατ. ευρώ

    Παλαιό Ψυχικό – Μία «βασιλική στοά» σε πλειστηριασμό



    ΣΧΟΛΙΑ