• Business

    Παλαιό Ψυχικό – Μία «βασιλική στοά» σε πλειστηριασμό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Παλαιό Ψυχικό - Μία «βασιλική στοά» σε πλειστηριασμό


    Στην οδό Υακίνθων στο Παλαιό Ψυχικό το μπουτικ ξενοδοχείο King Lodge έπαψε να προσφέρει φιλοξενία και σαν έκπτωτος βασιλιάς παίρνει το δρόμο του πλειστηριασμού, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

    Ένα μικρό ξενοδοχείο που άναψε τα αίματα καθώς –σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Παλαιού Ψυχικού- ανάμεσα στις υπηρεσίες που πρόσφερε ήταν και ότι φιλοξενούσε για λίγες ώρες παράνομους και μη εραστές δίνοντας άνεση και καταφύγιο στις σύντομες ερωτικές τους δραστηριότητες.

    Το ξενοδοχείο King Lodge, πήρε άδεια λειτουργίας, 4 αστέρια από τον ΕΟΤ και λειτούργησε για λίγα χρόνια. Σύντομα όμως έγινε το «κόκκινο» πανί για την «αποκλειστικής κατοικίας» και μόνο, περιοχή του Παλαιού Ψυχικού καθώς κάθε χρήση πέραν της κατοικίας είναι αυστηρά οριοθετημένη, και έτσι οι κάτοικοι μαζί με τον νυν Δήμαρχο μετά από νομικές διαδικασίες, που έφτασαν μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαιώθηκαν και το ξενοδοχείο κατέβασε ρολά.

    Όλα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και σενάριο ταινίας της δεκαετίας του 1960, με πικάντικο περιεχόμενο, όνομα δρόμου ρομαντικό και σκαμπρόζικες ιστορίες.

    Απλώς όμως συνέβησαν στο Παλαιό Ψυχικό του 2020.

    Το τριώροφο κτίσμα των 400 τετραγωνικών μέτρων (ισόγειο, πρώτος και δεύτερος όροφος) στο παρελθόν στέγαζε την πρεσβεία του Βιετνάμ. Και μετά έγινε ξενοδοχείο μπουτίκ με ιδιοκτήτη τον κ. Μπερναρ Γκράχαμ Σάμιουελ. Για να είμαστε ακριβείς ο κ. Μπερναρ είχε πάρει άδεια ως επιχείρηση «Επιπλωμένων ενοικιαζόμενων δωματίων κατηγορίας τεσσάρων κλειδιών», το όνομα της επιχείρησης ήταν αρχικά King Hotel και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε King Lodge.

    Η επόμενη πράξη έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου 2022 στην πλατφόρμα e auction με το ηλεκτρονικό σφυρί να χτυπάει για λογαριασμό της Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς 1,2 εκατ ευρώ.

    Το mononews επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Φιλοθέης- Π. Ψυχικού κ. Δημήτρη Γαλάνη και όπως ανέφερε: Κινηθήκαμε σύμφωνα με όσα προβλέπει ο οικιστικός χαρακτήρας της περιοχής. Σύμφωνα με το γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο η Φιλοθέη και το Ψυχικό είναι περιοχή αποκλειστικής κατοικίας και κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα οριοθετείται αυστηρά.

    Η διαδικασία που οδήγησε στο κλείσιμο της «βασιλικής στοάς» ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, το 2016, τότε ένας κάτοικος της περιοχής, με τη βοήθεια του νυν δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη, προέβη σε καταγγελία στην πολεοδομία και στον ΕΟΤ, ζητώντας την αναστολή της λειτουργίας του ξενοδοχείου. Να σημειωθεί ότι Π.Δ του 1923 ορίζει πως όλα τα οικοδομικά τετράγωνα του Παλαιού Ψυχικού είναι περιοχή αποκλειστικής κατοικίας.

    Το ξενοδοχείο «σφραγίστηκε» και πέρυσι το καλοκαίρι το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων που εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκρινε πως «αντίκειται ευθέως στις κανονιστικές διατάξεις του από 28.3.1924 διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η εκ των υστέρων επιδείνωση των χρήσεων γης και των οικιστικών συνθηκών είτε αυτή γίνεται με νόμο είτε με κανονιστική πράξη» κάτι που επικυρώθηκε και από το ΣτΕ.

    Τέλος αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την έκθεση πλειστηριασμού επί του ακινήτου υπάρχουν τα εξής βάρη:

    -Προσημείωση, για 3,12 εκατομμύρια ευρώ κατά του καθ’ ου η εκτέλεση και υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας (2008).

    – Προσημείωση, για 360 χιλιάδες ευρώ επίσης κατά του Μπερναρ Γκράχαμ Σάμιουελ και υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας (2008).

    -Υποθήκη, για 2,5 εκατομμύρια ευρώ κατά του Μπερναρ Γκράχαμ Σάμιουελ και υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας (2013).

    – Υποθήκη, για 1,2 εκατ ευρώ κατά του Μπερναρ Γκράχαμ Σάμιουελ και υπέρ Δ.Ο.Υ. κατοίκων εξωτερικού (2018)

    – Αναγκαστική Κατάσχεση, για 863.867 ευρώ επίσης υπέρ της Δ.Ο.Υ. κατοίκων εξωτερικού (2015)

    -Αναγκαστική Κατάσχεση, για 32.301 ευρώ υπέρ της Δ.Ο.Υ. Χολαργού (2018)

    – Αναγκαστική Κατάσχεση για 50.000 ευρώ υπέρ της ORION X SECURITISATION DESIGNATED ACTIVITY COMPANY.

    Διαβάστε επίσης

    Γιώργος Γλου: Συνεχίζεται η περιπέτεια με τους πλειστηριασμούς

    Η βραχονησίδα Πάτροκλος, το πέτρινο σπίτι της Κηφισιάς και τι λέει ο Καίσαρας Γιατράκος για τον πλειστηριασμό

    Στο σφυρί το διατηρητέο της Χυτήρογλου και η βίλα των 2,6 εκατ. ευρώ στη Μύκονο



    ΣΧΟΛΙΑ