• Business

    Pizza Hut: Βάση πίτσας από ρύζι για να γλυτώσει από το ακριβό σιτάρι

    • Bloomberg


    Το παράρτημα της Pizza Hut στην Ιαπωνία στρέφεται στο ρύζι για την παρασκευή της πίτσας της, μετά την εκτίναξη των τιμών του σιταριού που πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Η αλυσίδα φαστ φουντ θα προσφέρει μια επιλογή από μίνι-πίτσες με βάση το ρύζι και όχι το αλεύρι σίτου από τις 22 Αυγούστου, με γαρνιτούρες όπως χοιρινό Ibérico και κοτόπουλο teriyaki. Η νέα σειρά θα είναι αρχικά διαθέσιμη για περίπου έξι εβδομάδες, αλλά θα μπορούσε να ενταχθεί μόνιμα στο μενού εάν η ζήτηση είναι μεγάλη.

    «Σκεφτόμαστε πάντα τρόπους για να κάνουμε τα προϊόντα μας ελκυστικά στους Ιάπωνες πελάτες και το ρύζι προφανώς ταιριάζει τέλεια», δήλωσε η Emi Mikado, εκπρόσωπος της Pizza Hut Japan Ltd., η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς από την Yamae Group Holdings. Co. «Επιπλέον, βλέπουμε αυτό το κύμα ανόδου στις τιμές του σιταριού».

    Το σιτάρι εκτοξεύθηκε στα ύψη μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, που διέκοψε τις προμήθειες του εμπορεύματος ωθώντας ορισμένους παραγωγούς τροφίμων να κάνουν μίξεις ή να στραφούν σε φθηνότερες εναλλακτικές, αν και η τιμή του έχει υποχωρήσει τελευταία. Το ρύζι που χρησιμοποιεί η Pizza Hut Japan θα προέρχεται από την εγχώρια αγορά.

    Η τιμή του ρυζιού ήταν πιο χαμηλή λόγω της άφθονης παραγωγής και των ικανοποιητικών αποθεμάτων. Στην Ιαπωνία, η αγροτική παραγωγή έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν βασίζεται ευρέως στις εισαγωγές, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μία χώρα που παράγει μόνο το 38% των τροφίμων της σε θερμιδική αξία.

    Οι Ιάπωνες καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν τρεις μίνι πίτσες, ένα συνοδευτικό με κοτομπουκιές και τηγανιτές πατάτες στην τιμή των 1.350 γιεν (9,91 δολάρια).

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρεκόρ εξαγωγών στα ελβετικά ρολόγια: Rolex, Omega και Vacheron Constantin στο επίκεντρο

    Estee Lauder: Πλήγμα στις πωλήσεις από τα lockdowns της Κίνας και το ισχυρό δολάριο



    ΣΧΟΛΙΑ