• Business

    Πήτερ Λιβανός: Στα ταμεία της GasLog Partners πάνω από 53 εκατομμύρια ευρώ

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Έσοδα ύψους 53,23 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισε η GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Πήτερ Λιβανού, από την έκδοση νέων μετοχών στην οποία προχώρησε, όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες, με στόχο να ενισχύσει την ανάπτυξή της και να αποπληρώσει χρέη.

    Όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει η εταιρεία, πωλήθηκαν 2,75 εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των 19,5 δολαρίων η καθεμιά, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 53,23 εκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η GasLog Partners, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την νέα αυτή έκδοση για να προχωρήσει σε μελλοντικές εξαγορές, να αποπληρώσει το χρέος της προς τους πιστωτές της, να διεκπεραιώσει κεφαλαιουχικές της δαπάνες ή ακόμα και να διαθέσει μέρος αυτών των χρημάτων για να αυξήσει το κεφάλαιο κίνησης.

    Το ρόλο του εγγυητή στην έκδοση των νέων μετοχών της GasLog Partners ανέλαβε η Barclays Capital Inc.

    livanos

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή της GasLog Partners έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά από μία αντίστοιχη έκδοση προνομιούχων μετοχών από τη Seaspan, η οποία της απέφερε 225 εκατομμύρια δολάρια.

    «Με τις ναυτιλιακές μετοχές και τις ναυτιλιακές MLPs 9,6% πάνω τον τελευταίο μήνα, πλοιοκτήτες που ‘διψούν’ για κεφάλαια μπορεί να δίνουν λίγο μεγαλύτερη προσοχή, ειδικά με τις MLPs, κάποιες από τις οποίες είναι στα υψηλότερα επίπεδα για το 2016», δήλωσε πηγή που επικαλείται το TradeWinds. «Ωστόσο, πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό οι τιμές των μετοχών θα πρέπει να συνεχίσουν να βελτιώνονται σημαντικά περαιτέρω, ώστε να δικαιολογήσουν καιροσκοπικές εκδόσεις κοινών μετοχών από τους περισσότερους πλοιοκτήτες, αν και για πλοιοκτήτες που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές, οι προνομιούχες μετοχές δείχνουν αρκετά φθηνές».

    «Αυτό δε βοηθά καθόλου στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων κεφαλαιακών εμποδίων για τους πλοιοκτήτες, ωστόσο: την απουσία σχεδόν της τραπεζικής χρηματοδότησης», επεσήμανε.

    H GasLog Partners διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο που αποτελείται από 8 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τη μέση χωρητικότητα να διαμορφώνεται στα 148.750-cbm. Κάθε ένα από αυτά τα LNG έχει ναυλοσύμφωνο μεγάλης διάρκειας σε ισχύ.

    Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου του 2016, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση των εσόδων της κατά 38% σε ετήσια βάση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015. Αυτή η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε κάποια πλοία που πούλησε η μητρική GasLog Ltd.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/ependitis-mistirio-vazi-5-ekatommiria-dolaria-sti-seanergy-tou-v-resti/66286



    ΣΧΟΛΙΑ