ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη σύναψη συμφωνίας επταετούς διάρκειας για τη ναύλωση πλοίου της στην βρετανική εταιρεία ενέργειας Centrica, προχώρησε η ναυτιλιακή GasLog Ltd, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.
Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), χωρητικότητας 180.000 κυβικών μέτρων που περιλαμβάνεται στη συμφωνία, έχει παραγγείλει η GasLog στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries, της Νοτίου Κορέας. Η Centrica, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους φυσικού αερίου προς οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές στην Βρετανία, θα ναυλώσει το πλοίο για περίοδο επτά ετών, ενώ η ναύλωση θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2019.
Η ημερήσια τιμή ναύλωσης κυμαίνεται στα μέσα επίπεδα της τιμής των μακροχρόνιων ναυλώσεων που ισχύουν για τα υπόλοιπα πλοία της ναυτιλιακής.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο CEO της GasLog, Paul Wogan, επισήμανε τα εξής: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εξασφαλίσαμε μία νέα ναύλωση με την Centrica, μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρίες ενέργειας. Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της GasLog για τη σύναψη μακροχρόνιων συμβάσεων με αξιόπιστους και ισχυρούς αντισυμβαλλόμενους.”
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι: “Η Centrica αποτελεί ένα σημαντικό νέο πελάτη για τη εταιρία και ανυπομονούμε να της παρέχουμε πρώτης τάξεως υπηρεσίες, καθώς συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Μετά από αυτή τη συμφωνία, η GasLog έχει πέντε νεότευκτα πλοία με συμβάσεις χρονικής διάρκειας μεταξύ 7 και 10 ετών, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ τα επόμενα τρία χρόνια παρέχοντας σημαντική αύξηση των εσόδων και των EBITDA. “
Η GasLog αποτελεί έναν ναυτιλιακό κολοσσό με διεθνή παρουσία. Διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο 18 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), 13 εκ των οποίων βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία, ενώ τα υπόλοιπα 5 είναι παραγγελίες νεότευκτων.
Παράλληλα, η θυγατρική της GasLog Partners διαθέτει και διαχειρίζεται 8 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τη μέση χωρητικότητα να διαμορφώνεται στα 148.750-cbm. Κάθε ένα από αυτά τα LNG έχει ναυλοσύμφωνο μεγάλης διάρκειας σε ισχύ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί η Α. Φράγκου και ο Π. Παππάς άρχισαν να χαμογελούν
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλο το σχέδιο των τραπεζιτών: οι 4 κινήσεις – έκπληξη για τα “κόκκινα” δάνεια
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:
http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιλεάνα Μακρή: «Στη Νέα Υόρκη έμαθα να τολμώ», εξηγεί
- Το Έτος του Αλόγου της Φωτιάς: Συμβολισμός, κληρονομιά και γιατί η σύγχρονη πολυτέλεια παραδοσιακά λατρεύει τον ίππο
- Πώς ο Άδωνις «έγδαρε» τους συνδικαλιστές ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Τι λέει ο υπουργός στο mononews
- Υ/KNOT: Γιατί τα αδέρφια Τζώρτζη προχωρούν σε ΑΜΚ 22,8 εκατ., που θα πάνε τα λεφτά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.