• Business

    Ποιος σορτάρει την ΔΕΗ;

    ΔΕΗ


    Επιθετικές διαθέσεις απέναντι στη ΔΕΗ δείχνει το βρετανικό fund Lansdowne Partners, καθώς εδώ και λίγες μέρες έχει ενισχύσει τις short θέσεις του στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Ειδικότερα, το Lansdowne Partners αύξησε στις 3 Ιανουαρίου τις short θέσεις του στη ΔΕΗ στο 0,80%, ήτοι περίπου 4,2 εκατ. ευρώ, μία κίνηση που προκαλεί απορία, με δεδομένο ότι η μετοχή της ΔΕΗ παρουσίασε κέρδη της τάξεως του 23% τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι το ίδιο fund επιμένει στις short θέσεις του στην Τράπεζα Πειραιώς (1,40%), παρά την εκρηκτική άνοδο της μετοχή της τράπεζας από τις αρχές Δεκεμβρίου, που πλησιάζει το 50%.

    Όμως το Lansdowne Partners δεν είναι το μοναδικό fund που κινείται επιθετικά στην ελληνική αγορά. Ένα άλλο βρετανικό fund, το Marshall Wace, διατηρεί τις short θέσεις του στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, αν και περιόρισε κατά τι τις θέσεις του στην Alpha Bank, από το 0,63% στο 0,59%, ενώ αντίθετα το Oceanwood Capital Management αύξησε ελαφρώς τις short θέσεις του στην Alpha Bank στα τέλη Δεκεμβρίου, μετά από τρεις μήνες που τις διατηρούσε σταθερές.

    Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι αυτές οι short τοποθετήσεις έρχονται εν μέσω μίας θεαματικής ανόδου του Χρηματιστηρίου, η οποία στα τέλη του 2017 “έσβησε” τα κέρδη που είχαν καταγράψει τα εν λόγω funds, όμως φαίνεται πως αυτά επιμένουν στη… φουλ επίθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Visa: Σε 3 χρόνια το 93% των Ελλήνων θα κάνει πληρωμές μέσω κάποιας φορητής συσκευής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Αττικής: Ένα βήμα πριν την άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Διαφθοράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινάει η μεγάλη επένδυση της BlackRock στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ