• Πώς ο Στάσσης νίκησε τα ισχυρά πορτοφόλια του MAYFAIR, οι έγκυρες προβλέψεις του Mr AXIA και οι 6 Musketeers του Γκίκα Χαρδούβελη

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα το περίφημο hedge fund αγγλικής καταγωγής LANSDOWNE PARTNERS (UK) έχει μειώσει τις short θέσεις του στην ΔΕΗ. Η έδρα του LANSDOWNE  είναι στο MAYFAIR στο Λονδίνο και για την ακρίβεια στην 15 DAVIES STREET.

    image

    Πώς ο Στάσσης της ΔΕΗ, νίκησε τα ισχυρά πορτοφόλια του Λονδίνου

    Ενώ άπαντες αναμένουν την έκβαση του διαγωνισμού για τον ΔΕΔΔΗΕ (η ΔΕΗ πουλάει το 49%) ένα καλό νέο ήλθε να προστεθεί όσον αφορά την μετοχή της ΔΕΗ.

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα το περίφημο hedge fund αγγλικής καταγωγής LANSDOWNE PARTNERS (UK) έχει μειώσει τις short θέσεις του στην ΔΕΗ.

    Η έδρα του LANSDOWNE  είναι στο MAYFAIR στο Λονδίνο και για την ακρίβεια στην 15 DAVIES STREET.

    Η μείωση των θέσεων του fund,  είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

    Ο WISEMAN ενημερώθηκε λοιπόν ότι στις αρχές του 2021 η short θέση ήταν 1,47%.

    Άρα η short θέση του ήταν 3.400.000 μετοχές.

    Στις 24 Αυγούστου η θέση μειώθηκε στο 1,19% και προ ημερών και για την ακρίβεια στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021, μειώθηκε ακόμα περισσότερο στο 1,10%.

    Αναγκάστηκε λοιπόν να αγοράσει περίπου 850.000 μετοχές μέσα σε διάστημα 9 μηνών για να μειώσει την θέση του.

    Αυτή την στιγμή το LANSDOWNE  έχει ανοικτές θέσεις 2,5 εκατ. μετοχές.

    Προφανώς οι Αγγλάρες ,  θεωρούν ότι οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΔΕΔΔΗΕ θα είναι τόσο καλές που αποφάσισαν ότι πρέπει να μειώσουν τις θέσεις short που έχουν στην ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,30 , πριν αυτές ανακοινωθούν και επίσημα.

    Η ΔΕΗ εχει ισχυροποιήσει την ταμειακή της θέση από τον Μάρτιο έως σήμερα με περίπου 1 δισ. ευρώ εξαιτίας 3 ομολογιακών δανείων που «σήκωσε» από την αγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκά επιτόκια.

    Επιπλέον κάποιοι στην αγορά θεωρούν ότι, συνεκτιμήθηκε ότι με την επιπλέον ρευστότητα που θα αποκτήσει η ΔΕΗ από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, μπορεί πιο εύκολα ο επικεφαλής της Γιώργος Στάσσης να υλοποιήσει τα «πράσινα» σχέδια του.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη, στις αρχές του έτους και για την ακρίβεια στις 2 Ιανουαρίου η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματευόταν στα 7,57 ευρώ, τον Ιούλιο στα 8,42 ευρώ και χθες στην περιοχή των 10 ευρώ.

    Άρα το βρετανικό  hedge fund αποφάσισε να κλείσει πολλές από τις  short θέσεις προκειμένου να μειώσει την ζημιά του.

    Για την ιστορία και μόνο σας αναφέρω ότι οι λονδρέζοι άνοιξαν για πρώτη φορά θέση short στην ΔΕΗ στα τέλη του 2017, όταν η μετοχή βρισκόταν στα 2 ευρώ.

    Γιώργος Στάσσης
    Γιώργος Στάσσης, CEO της ΔΕΗ

     

    Οι έγκυρες προβλέψεις του mr ΑΧΙΑ

    Η θετική είδηση για εκτόξευση του ΑΕΠ κατά 16,2% το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου και συνιδρυτή του ΑΧΙΑ Ventures Group Γιώργου Λινάτσα, για ευοίωνες προοπτικές στην οικονομία.

    Ο επικεφαλής του ομίλου επενδυτικής τραπεζικής, επικαλούμενος σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες που ολοκληρώθηκαν εν μέσω οικονομικής κρίσης και διαβλέποντας τη ανοδική τάση σε σημαντικούς μακροοικονομικούς δείκτες, στον τουρισμό, την ενέργεια, τα ακίνητα κι άλλες υποδομές, εξέφραζε την αισιοδοξία του, κόντρα στο αρνητικό κλίμα, που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

    Σε κάτ΄ ιδίαν συζητήσεις του για το μέλλον της οικονομίας, μάλιστα, ο έμπειρος οικονομολόγος εδώ και πολλούς μήνες,  υποστηρίζει το «θετικό αναπτυξιακό σοκ», εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι «αυτό που θα δούμε δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και δεκαετίες».

    Μάλιστα ήδη από τις αρχές της χρονιάς, o WiSE MAN είναι σε θέση να γνωρίζει ότι προέβλεπε ότι η ανάπτυξη σε κάποια τρίμηνα το ΑΕΠ θα είναι διψήφια.

    Τα νούμερα για την πορεία της οικονομίας που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνουν τα λόγια του, και παράλληλα «ξυπνούν» τις προσδοκίες, ότι η θετική είδηση για το ΑΕΠ, δεν αποτελεί παρά μόνο την αρχή για έναν νέο γύρο ανάπτυξης.

     

    Τα “ζεστά” 12 εκατ. δολάρια του Αριστείδη Πίττα σε μόλις 60 ημέρες

    Τα νούμερα όχι μόνο ζαλίζουν αλλά ξεφεύγουν από κάθε λογική.

    Δεν είμαι ειδικός αλλά δεν νομίζω ποτέ εφοπλιστής να ναύλωσε πλοίο του με ημερήσια κέρδη 200.000 δολάρια!!!

    Χθες η ναυτιλιακή Euroseas του Αριστείδη Πίττα ανακοίνωσε ότι το  “Synergy Oakland”, χωρητικότητας 4.250 TEUs και κατασκευής 2009, εισήλθε σε ναύλωση για μία περίοδο 60 ως 90 ημέρων , κατά την οποία θα κερδίζει μεταξύ 195.000 και 202.000 δολαρίων την ημέρα, ανάλογα με το πότε θα παραδοθεί στο ναυλωτή.

    Τα έσοδα από τη συμφωνία αναμένεται να διαμορφωθούν σε 12-17 εκατ. δολάρια, και αυτό θα εξαρτηθεί εάν θα ναυλωθεί για 60 η 90 ημέρες.

    “Πρόκειται για τα υψηλότερα ναύλα που αποκομίζει κάποιο πλοίο του στόλου μας και μία από τις κορυφαίες επιδόσεις της βιομηχανίας μας” παραδέχτηκε ο πρόεδρος και CEO της ναυτιλιακής, κ. Πίττας.

     

    Το ομόλογο της Ελλάκτωρ

    Δεν ξέρω εάν το προσέξατε αλλά το εταιρικό ομόλογο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σταμάτησε να διαπραγματεύεται στο Λονδίνο στο The International Stock Exchange– όπου και ήταν εισηγμένο- και «μετακόμισε» στο MTF  της Βιέννης.

    Αυτό ανακοινώθηκε προ ημερών με επίσημο Δελτίο Τύπου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που αναφέρει την αλλαγή του χρηματιστηρίου στο οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση του ομολόγου ονομαστικής αξίας 670 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο περίπου 6,4% και λήξης 2024.

    Ο λόγος για την αλλαγή αυτή στο λιγότερο σημαντικό– όσον αφορά τη σημασία του – χρηματιστήριο, το MTF της Βιέννης, από το «The International Stock Exchange», δεν εξηγείται στο Δελτίο Τύπου της εταιρείας.

    Όσοι όμως ασχολούνται με τις αγορές των ομολόγων έμαθαν πως οφείλεται στην ενημέρωση που έλαβαν οι αρχές του βρετανικού χρηματιστηρίου για πρόστιμα σε πρόσωπα του management της εταιρείας, από παλιότερες υποθέσεις που τελεσιδίκησαν πρόσφατα, από τις Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τα όσα λέγονται, «οι επικεφαλής του χρηματιστηρίου του Λονδίνου έλαβαν γνώση για το θέμα από το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου και θεώρησαν ότι υπάρχει παραβίαση των όρων του ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τους οποίους ανάλογα περιστατικά έπρεπε να είχαν γνωστοποιηθεί στο επενδυτικό κοινό αρκετά νωρίς».

    Κάποιοι εκτιμούν ότι οι Λονδρέζοι προειδοποίησαν, όπως φαίνεται, πως θα εισηγηθούν αναστολή της διαπραγμάτευσης του ομολόγου και γι’ αυτό προ ημερών,  «μετακινήθηκε» το ομόλογο στο MTF της Βιέννης.

     

    Ο Γκίκας χτίζει το επιτελείο του

    Κόσμος πάει κι έρχεται στην οδό Αιόλου στο γραφείο του νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

    Ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει σηκώσει τα μανίκια και αναλαμβάνει συγκεκριμένες δύσκολες εκκρεμείς υποθέσεις.

    Για τον σκοπό αυτό στελεχώνει το γραφείο του με νέα πρόσωπα τις δυνατότητες των οποίων γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά.

    Μία κυρία ήδη εγκαταστάθηκε προερχόμενη από την Eurobank. Ένας ακόμη νεαρός κύριος με καλές σπουδές έχει αναλάβει δράση. Έρχονται κι άλλοι.

    Κάποιοι θυμούνται το επιτελείο της Λούκας Κατσέλη που απαρτίζονταν ούτε λίγο ούτε πολύ από 10 συμβούλους…

    Στο προσωπικό του Γκίκα Χαρδούβελη πρέπει να συνυπολογίσουμε και τους 6 Musketeers ( σωματοφύλακες – αστυνομικοί)  που έχουν αναλάβει την ασφάλεια του…γιατί οι μέρες είναι πονηρές και οι οδυνηρές εμπειρίες του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν….

     

    Ποιοι συμμετείχαν στο νέο ομόλογο  Eurobank

    Tο νέο senior preferred ομόλογο της EUROBANK συγκέντρωσε με χαρακτηριστική ευκολία τα 500 εκατομμύρια Ευρώ με επιτόκιο 2,3755% για 80 μήνες.

    Το 55% της έκδοσης καλύφθηκε από Έλληνες επενδυτές.

    Από την Βρετανία ήρθε το 25% και από τον υπόλοιπο κόσμο το 20%.

    Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισοί επενδυτές (55%) ήταν τράπεζες και το 35% ήταν διαχειριστές funds.

    Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank συμπεριλαμβανομένης και της χρηματοδότησης πράσινων έργων.

    Από κοινού διοργανωτές του βιβλίου προσφορών της έκδοσης ήταν οι Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse, J.P.Morgan.

     

    O Νίκος Παπαθανάσης  θαυμαστής του Ότο Ρεχάγκελ

    Ένα ενθουσιώδες χειροκρότημα, με όλους τους θεατές όρθιους, να επευφημούν τον Όττο Ρεχάγκελ ήταν το αποκορύφωμα της προχθεσινής κλειστής πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ Βασιλιάς Όττο που είχαν την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουν λίγοι και εκλεκτοί στην Αίγλη του Ζαππείου.

    Ένας από τους ενθουσιασμένους θεατές ήταν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης που είχε εγκάρδια συνομιλία με τον διοργανωτή της εκδήλωσης Πρόεδρο της Tanweer Alliances A.E. που εκπροσωπεί την Warner Bros στην Ελλάδα τον υπερδραστήριο Τζόζεφ Σαμάν.

    Επίσης παραβρέθηκαν πολλοί κορυφαίοι επιχειρηματίες που όλοι είχαν κάτι να θυμηθούν από την θριαμβευτική πορεία της Εθνικής ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2004, την αξέχαστη εκείνη περίοδο που η Ελλάδα μάγεψε τον κόσμο….

    Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους από τις 16 Σεπτεμβρίου.

    Προχθές το βράδυ ήταν η ανεπίσημη πρεμιέρα…

     

    Αύριο το σόου του προφυλακισμένου Κουτσολιούτσου

    Μέσα από τα σίδερα της φυλακής, ο ιδρυτής της Follie Folli ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος σκοπεύει να διεκδικήσει τα «δίκαια» του από την γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιείται αύριο.

    Ο φυλακισμένος επιχειρηματίας θα καταθέσει στοιχεία στην γενική συνέλευση για την ζημιά που προέκυψε για την Ελβετική εταιρεία Dufry.

    Η Duffry έχασε στο διαιτητικό δικαστήριο ένα σοβαρό ποσό και επιπλέον πλήρωσε δικαστικά έξοδα 3 εκατ. Ευρώ.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.