• Business

    Ποιος απέκτησε με €56 εκατ. το 4,8% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;

    Η Μαριάννα Λάτση

    Μαριάννα Λάτση


    Το 4,8% της ΓΕΚΤΕΡΝΑ έχει αλλάξει χέρια από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα.

    Έχουν δαπανηθεί 56 εκατ. ευρώ (πλέον τις προμήθειες) και ο μόνος γνωστός παράγοντας στην εξίσωση είναι ο πωλητής, η Reggeborgh.

    Αγνοείται προς το παρόν ο αγοραστής, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν ότι πρόκειται, μεταξύ άλλων, για εφοπλιστικά κεφάλαια που συμμετέχουν πλέον στη διεύρυνση της μετοχικής βάσης του ομίλου ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

    Την αρχή έκανε προ δεκαπενθημέρου η κυρία Μαριάννα Λάτση, η οποία απέκτησε το 7,6% του μετοχικού κεφαλαίου από το προς πώληση σχεδόν 31% της Reggeborgh.

    Οι Ολλανδοί επικεντρώνονται, όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη στην Ελλάκτωρ, η οποία έχει δρομολογήσει γενική συνέλευση για την Παρασκευή με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ.

    Η συμμετοχή της Reggeborgh, η οποία συνεχίζει να πουλάει σε μεγάλο premium εξακολουθεί να μειώνεται και πλέον κινείται αισθητά κάτω από το 9%.

    Εφόσον κατέχουν το 4,8% των μετοχών ο αγοραστής η οι αγοραστές δεν έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης.

    Μόνο εάν υπερβούν το 5% θα έχουν την υποχρέωση της ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να υπάρχει εικόνα ως προς το πρόσωπο (νομικό ή φυσικό) που απέκτησε ισχυρή θέση πια στον κατασκευαστικό όμιλο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Καραβίας και οι ξενοδόχοι, τα… 300 του Καραμανλή, το αίνιγμα της ΓΕΚΤΕΡΝΑ και η σκοτοδίνη για Ευρωπαϊκή Πίστη και Interlife

    Λεφτά στο χέρι από τον Μητσοτάκη, ο νέος μέτοχος της ΓΕΚ, ο πράσινος Τζίγγερ και η κόντρα με φόντο το Concordia του Libra

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο Γιώργος Περιστέρης αύξησε το ποσοστό του στο 27,16%



    ΣΧΟΛΙΑ