• Business

    Ποιοι επιχειρηματίες θα καταθέσουν φάκελο για τις τηλεοπτικές άδειες. Όλο το παρασκήνιο

    Ο Πρόεδρος του Ομίλου ANTENNA,  Θοδωρής Κυριακού

    Ο Πρόεδρος του Ομίλου ANTENNA,  Θοδωρής Κυριακού


    Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που βγάζει σε δημοπρασία η κυβέρνηση, με παλιούς και νέους «παίκτες» να μπαίνουν στη μάχη της διεκδίκησής τους.

    Από τους παλιούς «παίκτες» της αγοράς, ο πρώτος που έσπευσε να καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά μόλις την περασμένη Τετάρτη ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος, που εμφανίζεται αποφασισμένος να διατηρήσει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τον ΣΚΑΪ και στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ ο βασικός λόγος για τον οποίο επέσπευσε την προσκόμιση του φακέλου του είχε να κάνει με την πρόβλεψη που υπάρχει στην προκήρυξη ότι όσες επιχειρήσεις καταθέσουν μετά την 30ή Ιουνίου τον φάκελο είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν και τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεών τους που αφορούν το Α’ εξάμηνο του 2016.

    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος SKAI
    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος SKAI

    Πλήρη φάκελο κατέθεσε και το Star, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη ενδέχεται να καταθέσει και δεύτερη αίτηση για άδεια, με δεύτερη εταιρεία, πέραν αυτής του Star.

    Βαρδής Βαρδινογιάννης, επιχειρηματίας
    Βαρδής Βαρδινογιάννης, επιχειρηματίας

    Ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, Πάνος Κυριακόπουλος, μιλώντας σε στελέχη του σταθμού, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα» και αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών του καναλιού.

    Ανάλογο είναι το κλίμα και στον ANT1, η ιδιοκτησία του οποίου επίσης εκτιμά πως δεν υπάρχει τυπική προϋπόθεση την οποία να μην πληροί το κανάλι και ότι, με βάση τη χρηματική προσφορά που θα κάνει, θα καταφέρει να είναι μέσα στο νέο τηλεοπτικό τοπίο των σταθμών εθνικής εμβέλειας.

    Θ. Κυριακού. Επικεφαλής ΑΝΤ1
    Θ. Κυριακού. Επικεφαλής ΑΝΤ1

    Εντός της ημέρας θα προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι θα εντάξει στον φάκελό του τις οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης που αφορούν και τον Μάιο του 2016, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και ο φάκελος από το «Ε» του Φίλιππου Βρυώνη.

    Δημήτρης Κοντομηνάς, Ετών 76, Πρόεδρος Αlpha
    Δημήτρης Κοντομηνάς, Ετών 76, Πρόεδρος Αlpha

    Όμως το άνοιγμα του τηλεοπτικού τοπίου φέρνει και νέα πρόσωπα στην αγορά. Ήδη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποφασίσει να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, καθώς έχοντας μεγάλη ρευστότητα από τις εφοπλιστικές του δραστηριότητες (τάνκερ), στενοί του συνεργάτες επισημαίνουν ότι μπορεί σε διάστημα κάποιων ετών να επενδύσει ακόμα και 50 εκατ. ευρώ στην τηλεόραση, ποσό τεράστιο για τα σημερινά δεδομένα.  H εταιρία του «Alter Ego» θα συμμετάσχει μόνη της στον υπό διενέργεια διαγωνισμό, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο εφοπλιστής και πιστεύει και επενδύει στην επιτυχία του project.

    Euaggelos Marinakis

    Από εκεί και πέρα, τα ονόματα που ακούγονται, είναι αυτά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, μαζί με μια ομάδα άλλων παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους ακούγεται και ο Δημήτρης Μάρης, που αρχικά είχε δείξει ενδιαφέρον και για συμμετοχή στο Mega.

    dimitris-maris

    Για τον κ. Καλογρίτσα φημολογείται ότι ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής σχήματος για τη δημιουργία ενός σταθμού, που θα είναι «το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ».

    Πάντως, σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι η κρίση στην ελληνική τηλεόραση έχει ευνοήσει μέχρι τώρα τον ΟΤΕ TV, που εκμεταλλευόμενος την αδυναμία και την οικονομική στενότητα των άλλων καναλιών έχει ενισχύσει σημαντικά τη συνδρομητική του βάση, έχοντας φτάσει τους 300.000 πελάτες, ποντάροντας κυρίως στα αθλητικά κανάλια. Μένει να δούμε αν αυτή τη τάση θα συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

    Μιχάλης Τσαμάζ. Ετών 56. Επικεφαλής ΟΤΕ
    Μιχάλης Τσαμάζ. Ετών 56. Επικεφαλής ΟΤΕ

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διαδικασίας, η προθεσμία για την υποβολή φακέλων ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ κατόπιν θα συνέλθει η αρμόδια επιτροπή και, παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων, θα ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους συμμετοχής για να διαπιστώσει αν πληρούνται τα προαπαιτούμενα. Τα ονόματα των προεπιλεγέντων τηλεοπτικών σταθμών αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/xeni-trapezites-tha-pernoun-omirous-tous-ellines-epichirimaties/58183



    ΣΧΟΛΙΑ