• Business

    Πιέσεις… made in USA στην Ασία

    απογοητευμένος χρηματιστής στην Κίνα


    Με αρνητικά πρόσημα κινούνται και σήμερα Παρασκευή οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, απόρροια της ανόδου της απόδοσης του αμερικανικού ομολόγου, που ξεκίνησε την Τετάρτη μετά τα στοιχεία για την αύξηση των θέσεων στον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο.

    Η κίνηση του αμερικανικού yield μεταφέρθηκε και στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων χτες, με αποτέλεσμα οι διεθνείς αγορές μετοχών να υποχωρήσουν, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων προσφέρουν μεγαλύτερο κέρδος για τους επενδυτές και πολλές φόρες με μικρότερο ρίσκο.

    Στη Wall Street χτες, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε  0,76%, ενώ οS&P 500 έκλεισε με πτώση 0,86%.

    Οι επενδυτές θα έχουν στο επίκεντρο τα σημερινά στοιχεία για την ανεργία στην Αμερική και για τις νέες θέσεις εργασίας (εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα) καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία, θα προσθέσουν περαιτέρω αύξηση του αμερικανικού yield και πιέσεις στις αγορές μετοχών, κυρίως των αναδυόμενων.

    Στο ταμπλό, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,58%, στις 23.821,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται 0,15% χαμηλότερα. Στην Ινδία, ο Sensex υποχωρεί 1,19%, στην Ινδονησία ο IDX (-0.35%), o STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει απώλειες 0,63% ενώ ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε τις συναλλαγές στο -0,20%.

    Ο ASX στην Αυστραλία έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 6.185,50 μονάδες, ενώ η αγορά στην Κίνα είναι κλειστή και σήμερα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ