• Business

    Ποια εταιρεία κάνει την έκπληξη στο διαγωνισμό για το Μέγα Ρέμα Ραφήνας αξίας 85 εκατ. ευρώ

    Δημήτριος Χρ. Κωνσταντινίδης, Κύριος Μέτοχος Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε.


    Μειοδότη έκπληξη έβγαλε ο  διαγωνισμός για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας αξίας 85,69 εκατ. ευρώ, καθώς σύμφωνα με πηγές της αγοράς την καλύτερη προσφορά φαίνεται πως έδωσε η τεχνική εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε, η οποία και επικράτησε αφήνοντας πίσω τα βαριά ονόματα  ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Ελλάκτωρ, Intrakat και Mytilineos.

    Το Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα η αναθέτουσα αρχή του έργου, η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19), αναμένεται να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του τεχνικού συμβούλου που θα συνεπικουρεί την εν λόγω διεύθυνση κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της σύμβασης, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση που αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια. Γεγονός και το οποίο σημαίνει πως προχωρούν οι διαδικασίες για την ανακήρυξη του προσωρινού μειοδότη, όπου και είναι το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού.

    Τι αφορά ο διαγωνισμός – Το πακέτο των 2 δισ. ευρώ

    Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2021 και οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν τις προσφορές τους στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου με την τεχνική εταιρεία «Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε» να φέρεται πως έδωσε την καλύτερη έκπτωση  μεταξύ επτά μνηστήρων(η εταιρεία Αφοι Κρούσκου είχε δώσει, επίσης, προσφορά, αλλά αποκλείστηκε), όπως φάνηκε και από την αποσφράγιση των φακέλλων. Εν τούτοις, το εν λόγω έργο φαίνεται πως έχει κολλήσει στο στάδιο της αξιολόγησης των δικαιολογητικών όλων των σχημάτων που διεκδίκησαν.

    Το έργο με πλήρη ονομασία «Διευθέτηση Ρέματος Ραφήνας» αφορά τη διευθέτηση του ομώνυμου ρέματος και τμημάτων των συμβαλλόντων σε αυτό ρεμάτων από την εκβολή του στη θάλασσα μέχρι την Λεωφ. Σπάτων.  Πρόκειται για ένα από τα 21 αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα συνολικής εκτιμώμενης αξίας που τελούν σε διαφορετικά στάδια δημοπράτησης και υλοποίησης.

    Εξ αυτών τα πέντε εκτελούνται πέντε αντιπλημμυρικά έργα, ενώ υπό δημοπράτηση τελούν έργα που αφορούν τα φράγματα Λουτρακίου (για το οποίο μάλιστα αναμένεται η ανάδειξη των μνηστήρων εντός των επόμενων 10 ημερών),  Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, Μύρτου Κρήτης και βάλτου Αμβρακίας, και ακολουθούν 7 εγγειοβελτιωτικά έργα.

    Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από πλήθος κοινοτικών πόρων, καθώς εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ), το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

    Ποια είναι η Χριστόφορος Κωνσταντινίδης

    Η Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε ιδρύθηκε το 1976 και κύριος μέτοχος της είναι ο Δημήτριος Κωνσταντινίδη, και απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζομένους. Είναι, δε, εγγεγραμμένη στο ΣΤΕΑΤ, όπου και περιλαμβάνονται όλες οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

    Η εταιρεία διαθέτει τεχνογνωσία στην κατασκευή σύνθετων έργων και αναλαμβάνει τη μελέτη, την κατασκευή και τη λειτουργία τους (turn-key projects).

    H Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στους τομείς της Λειτουργίας και της Συντήρησης Έργων Επεξεργασίας Νερού και Υγρών Αποβλήτων. Επίσης, στρέφεται και σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων, οδοποιίας, αξιοποίησης παραθαλάσσιας ιδιοκτησίας, ενώ συμμετέχει και σε διαγωνισμούς για δημόσια έργα στις γειτονικές χώρες, όπου αναζητά προοπτικές για το real estate.

    Η εταιρεία συνεργάζεται με πλήθος εταιρειών, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, η BP Hellas, η Motor Oil Hellas, η Μαρίνα Ζέας Α.Ε., το Club Meditaranee και η Vivartia μεταξύ άλλων.

    Διαβάστε επίσης

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 100% των Ήρων Ενεργειακή και Ήρων ΙΙ Βοιωτίας

    Ελληνικό: Στην ΑΒΑΞ τα έργα αξίας 300 εκατ. ευρώ για τις υποδομές – Ποιοι διαγωνισμοί ακολουθούν

     



    ΣΧΟΛΙΑ