• Business

    Ποια επαγγέλματα αποφέρουν 100.000 ευρώ και άνω ετησίως;

    • NewsRoom


    Έρευνα της ιστοσελίδας αναζήτησης εργασίας Indeed καταγράφει τα πιο επικερδή επαγγέλματα με έσοδα που ανέρχονται σε 100.000 ευρώ και άνω ετησίως.

    Οικονομικοί διευθυντές, αντιπρόεδροι πωλήσεων, μηχανικοί, ορθοδοντικοί, δερματολόγοι, διευθυντές στη διαχείριση προϊόντων, παιδίατροι, ρευματολόγοι, οφθαλμίατροι, διευθυντές κέιτερινγ, νεφρολόγοι και πλαστικοί χειρούργοι είναι τα καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα στη Βρετανία, και αντίστοιχα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

    Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκονται οι οικονομικοί διευθυντές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον οικονομικό σχεδιασμό και την ανακοίνωση στοιχείων εταιρειών.

    Στην πρωτότυπη αυτή έρευνα έγινε επεξεργασία στοιχείων από 3.200 αγγελίες για θέσεις πλήρους απασχόλησης.

    Από τη μελέτη έρευνα εξαιρέθηκαν θέσεις στην κορυφή της ιεραρχίας, όπως είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι καθώς σύμφωνα με την εταιρεία οι αγγελίες για τέτοιου είδους πόστα είναι εξαιρετικά λίγες.

    Σύμφωνα με το CNBC που σχολιάζει την έρευνα στη Βρετανία, χρειάζεται κανείς μια δεκαετία για να γίνει ορθοδοντικός, καθώς μετά τις σπουδές απαιτείται η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και μετά σπουδές άλλων τριών ετών για να καλύπτει κανείς όλα τα προσόντα που απαιτούνται.

    Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της Indeed στη Βρετανία Μπιλ Ρίτσαρντς, «με πολλούς εξειδικευμένους υπαλλήλους στον τομέα της υγείας που εργάζονται για πολλές ώρες υπό έντονη πίεση και ενδεχομένως παίρνοντας αποφάσεις ζωής και θανάτου στην πορεία, οι υψηλοί αυτοί μισθοί μπορεί να θεωρηθούν ως δίκαιη ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά και την εμπειρία τους».



    ΣΧΟΛΙΑ