• Business

    Philippe Louis-Dreyfus: Με ποιο τρόπο θα ανακάμψει η αγορά ξηρού φορτίου


    Την πεποίθηση ότι μόνο με την εφαρμογή σκληρών μέτρων για μεγάλη χρονική περίοδο η αγορά ξηρού φορτίου θα επιστρέψει σε θετική τροχιά το 2019, εξέφρασε ο ισχυρός άνδρας της ναυτιλίας Philippe Louis-Dreyfus. Ο πλοιοκτήτης και πρόεδρος της Bimco, υποστηρίζει ότι η κατάσταση στον κλάδο μεταφοράς ξηρού φορτίου είναι τραγική και ότι η ισορροπία θα επέλθει μέσω της διάλυσης πλοίων και των μηδενικών νέων παραγγελιών.

    “Δεν μπορούμε να περιμένουμε βελτίωση της εικόνας από την αύξηση της ζήτησης. Η ανάκαμψη της αγοράς βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στα δικά μας χέρια, στους εφοπλιστές”, επισήμανε ο Philippe Louis-Dreyfus, κατά την τελευταία ανάλυση της Bimco για την αγορά.

    “Το “φάρμακο” δεν είναι εύκολο να το πάρουμε, καθώς η μηδενική ανάπτυξη έχει επιτευχθεί μόνο τρεις φορές στην πρόσφατη ιστορία, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1980 και 1990. Το καθήκον που έχουμε μπροστά μας είναι τεράστιο και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και να το επιτύχουμε χρόνο με το χρόνο, πρόσθεσε ο εφοπλιστής. “Πρέπει να πάει προς διάλυση μεγάλος αριθμός πλοίων και να σταματήσουν οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων”.

    Για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα το 2019, οι εφοπλιστές θα πρέπει να σταματήσουν την ανάπτυξη των στόλων τους από το 2017, καθώς κάθε ανάπτυξη έστω και κατά 1% ετησίως, θα μετατοπίσει χρονικά την ανάκαμψη κατά τρία ακόμη χρόνια, μέχρι το 2022, υποστηρίζει η Bimco.

    “Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, η πολυπόθητη ανάκαμψη της αγοράς ξηρού φορτίου δεν βρίσκεται κοντά προς το παρόν”, τόνισε ο Louis-Dreyfus.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-apithani-istoria-tis-ikogenias-angelikousi-apo-tin-piratia-ke-tous-asirmatous-sta-tanker/49734

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/cover-story-megali-machi-gia-tin-aftokratoria-ton-disekatommirion-tou-picasso/49491



    ΣΧΟΛΙΑ