• Business

    Επιβεβαίωση mononews: Έκλεισε το mega deal της Pharmathen – Στα 1,6 δισ. ευρώ η αποτίμηση

    • Newsroom

    Νίκος Σταθόπουλος – Βασίλης Κάτσος


    Στον έλεγχο της Partners Group πέρασε η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen καθώς ολοκληρώθηκε η πώληση της από την BC Partners. H συμφωνία αποτιμάται στα 1,6 δισ. ευρώ.

    Η είδηση που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του mononews.gr ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα το πρωί.

    Η πώληση προσθέτει επιπλέον 60 δισεκατομμύρια δολάρια στις συμφωνίες που έχουν πραγματοποιηθεί φέτος με στόχο ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου υγεία στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

    Στόχος της Partners Group είναι να επεκτείνει την Pharmathen διεθνώς και να επιταχύνει την επέκτασή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

    Ο Pascal Noth, Διευθύνων Σύμβουλος, της Partners Group, επισήμανε: “Η Pharmathen θεωρείται από την ευρύτερη φαρμακευτική βιομηχανία ως μια καινοτόμος εταιρεία που κοιτάει μπροστά. Αποτελεί έναν κρίσιμο εταίρο για τους πελάτες B2B των οποίων οι προηγμένες φαρμακευτικές τεχνολογίες δημιουργούν πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο και βελτιστοποιούν τα αποτελέσματα της θεραπείας για τους ασθενείς. Η Partners Group   θα προσφέρει την επιχειρησιακή της εμπειρία για να υποστηρίξει τη Pharmathen καθώς επεκτείνεται για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για προσιτά γενόσημα φάρμακα και θέσεις για μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε τον Δημήτρη (Καδή) και τον ταλαντούχα ομάδα διαχείρισης και ανυπομονώ να συνεργαστούμε μαζί τους”.

    Ο Δημήτρης Καδής, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Partners Group σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξης της ιστορίας μας. Η επένδυση, η στήριξη και η καθοδήγησή της BC Partners τούς επέτρεψε να οδηγήσουν την εταιρεία στο επόμενο στάδιο ως παγκόσμιο ηγέτη στην ανάπτυξη και χορήγηση φαρμάκων. Με την υποστήριξη της παγκόσμιας πλατφόρμας της Partners Group, ανυπομονούμε να οικοδομήσουμε έναν ισχυρό πυλώνα παραγωγής φαρμάκων που θα αποτελέσει αξιόπιστο συνεργάτη πελατών blue-chip παγκοσμίως και θα έχει θετική επίδραση στην ζωές των ανθρώπων, διασφαλίζοντας ότι θα απολαμβάνουν καλύτερη υγεία”.

    Η εταιρεία

    Η Pharmathen που ιδρύθηκε το 1969 στην Αθήνα, αναπτύσσει και παράγει γενόσημα φάρμακα που μπορούν να χορηγηθούν μέσω δισκίων, σταγόνων και ενέσεων.

    Πέρυσι, η εταιρεία είχε πάνω από 30 προϊόντα έτοιμα για κυκλοφορία, με έμφαση στην προσοδοφόρα αγορά των ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα βίντεο της εταιρείας. Η BC Partners εξαγόρασε τη Pharmathen από την ιδρυτική της οικογένεια έναντι 475 εκατ. ευρώ, το 2015.

    «Κατά τη διάρκεια του διαστήματος που είχαμε τον έλεγχο της εταιρείας, επενδύσαμε πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ σε εγκαταστάσεις παραγωγής πιστοποιημένες από το FDA , σχεδόν διπλασιάσαμε τον αριθμό των εργαζομένων και πραγματοποιήσαμε ορισμένα έργα μετασχηματισμού”, δήλωσε ο Νίκος Σταθόπουλος, επικεφαλής της BC Partners.

    Η BC Partners πουλά την επιχείρηση έναντι περίπου 20 φορές τα κέρδη της, διπλασιάζοντας τα χρήματα που πλήρωσε το 2015, σύμφωνα με το bloomberg. Η BC Partners επένδυσε στην επιχείρηση κατά τη διάρκεια ενός έτους αυξημένης αστάθειας των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Ελλάδα.

    Τον Ιούνιο, η BC Partners ανακοίνωσε επίσης ένα νέο fund άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την επέκταση της επένδυσής της στο Springer Nature.

    Η Partners Group το Σάββατο επιβεβαίωσε ότι έχει επίσης συμφωνήσει να αγοράσει μερίδιο 75% στον ιταλικό πάροχο ίντερνετ, Eolo. Η προσφορά της Partners Group αποτίμησε την Eolo σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, αναφέρουν πληροφορίες.

     

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ