ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η φαρμακευτική εταιρία Sothema στο Μαρόκο θα αρχίσει σύντομα την παραγωγή πέντε εκατομμυρίων δόσεων μηνιαίως του κινεζικού εμβολίου Sinopharm κατά της COVID-19 στη χώρα, όπως μετέδωσε χθες, Δευτέρα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP.
Η ανακοίνωση έγινε σε μία τελετή υπό την προεδρία του βασιλιά Μοχάμεντ του 6ου, στη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση του Μαρόκου, η Sinopharm και η Sothema, η επίσημη εταιρική επωνυμία της οποίας είναι Société Thérapeutique Marocaine, υπέγραψαν συμφωνίες για την παραγωγή του εμβολίου στο Μαρόκο, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 36 εκατομμυρίων κατοίκων.
Στην ίδια εκδήλωση, η κυβέρνηση του Μαρόκου υπέγραψε επίσης μία συμφωνία με τη σουηδική Recipharm αναφορικά με την ίδρυση ενός εργοστασίου στο Μαρόκο για την παραγωγή άλλων σημαντικών εμβολίων.
Το Μαρόκο ενεργοποίησε μία εμβολιαστική εκστρατεία κατά της COVID-19 τον Ιανουάριο, ενώ έχει εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους κατά της πανδημίας σε σύγκριση με άλλες αφρικανικές χώρες.
Μέχρι την 5η Ιουλίου, το Μαρόκο είχε διαθέσει 19,23 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της Sinopharm και της AstraZeneca κατά της COVID-19.
H χώρα έχει λάβει 20,4 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τώρα και προγραμματίζει να εμβολιάσει όλο τον πληθυσμό της με ηλικία άνω των 17 ετών.
Το Μαρόκο έχει αναφέρει 534.550 περιστατικά μολύνσεων από την COVID-19 και 9.319 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού.
Διαβάστε ακόμη:
Κορονοϊός: Πώς η Κίνα εμβολιάζει 20 εκατομμύρια κατοίκους τη μέρα
Γώγος: Πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανεμβολίαστων – Το εμβόλιο αποτελεσματικό και στις μεταλλάξεις
Συναγερμός για την Δέλτα: Επιχείρηση πειθούς των ανεμβολίαστων – Σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima bank: Τα μεγέθη της τράπεζας που οδήγησαν στην επιτυχία της υπερκάλυψης του ομολόγου κατά 11 φορές
- Sani/Ikos: Με τη σύμφωνη γνώμη της αυτοδιοίκησης προχωρά η επένδυση 400 εκατ. στη Χαλκιδική
- Τέλος ο επίμονος πωλητής της Πειραιώς, όλα έτοιμα για Intralot, ο θρίαμβος του Τάνι, οι νέες περιπέτειες του «νταλαβεριτζή Δόκτωρα», η οργή στις Σπέτσες, τι συμβαίνει με τους εφοπλιστές Ιγγλέση, και το dinner party των Khoury
- Motor Oil: Σταθερά αναπτυξιακή πορεία- Επενδύσεις 500 εκ. το 2025
