• Business

    Pfizer: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και αύξησε τo guidance για τα κέρδη

    • NewsRoom
    Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και CEO Pfizer

    Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και CEO Pfizer


    Υψηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα έσοδα της Pfizer για το πρώτο τρίμηνο, με την εταιρεία να ανακοινώνει αναβάθμιση του guidance για το 2024, επωφελούμενη κυρίως από την πολιτική εξοικονόμησης κόστους.

    Τα αποτελέσματα έρχονται εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία η Pfizer προσπαθεί να ανακτήσει τα βήματά της στην αγορά, μετά τη ραγδαία πτώση των πωλήσεων σε προϊόντα που σχετίζονται με την καταπολέμηση του Covid-19.

    Η βιοφαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε πως πλέον αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη 2,15 έως 2,35 δολάρια ανά μετοχή για το τρέχον οικονομικό έτος, αναβαθμισμένα σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της για κέρδη 2,05 έως 2,25 δολάρια ανά μετοχή.

    Επιπλέον, η Pfizer επανέλαβε την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για έσοδα 58,5 δισ. – 61,5 δισ. δολαρίων.

    Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου έφτασαν τα 14,88 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μείωση 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω της πτώσης των πωλήσεων προϊόντων για τον Covid-19. Παρ’ όλα αυτά, τα έσοδα ξεπέρασαν τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, που είχαν θέσει τον πήχη στα 14,01 δισ. δολάρια.

    Τα καθαρά κέρδη της Pfizer ήταν 3,12 δισ. δολαρία ή 55 σεντς ανά μετοχή, μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά ύψους 5,54 δισ. δολαρίων ή 97 σεντς ανά μετοχή.

    Εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, η εταιρεία σημείωσε κέρδη ανά μετοχή 82 σεντς για το α΄τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης:
    Σαουδική Αραβία: Η οικονομία της συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

    ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής

    3.094.592 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Απρίλιο



    ΣΧΟΛΙΑ