• Business

    Πέτρος Σουρέτης: Γιατί ανεβαίνει η μετοχή της Intrakat

    Intrakat: Στα 87 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του ομίλου στο α΄ εξάμηνο

    Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Kέρδη άνω του 80% έχει καταγράψει σε ένα μήνα η μετοχή της Intrakat, με αποκορύφωμα τη σημερινή συνεδρίαση που τερμάτισε στο limit up. Οι στρατηγικές επιλογές της κατασκευαστικής είναι προσεκτικές και οι δραστηριότητες της επεκτείνονται συνεχώς σε νέους τομείς υψηλής εξειδίκευσης, όπως είναι τα δίκτυα οτπικών ινών, η κατασκευή νοσοκομειακών μονάδων, οι μεταλλικές κατασκευές, τα έργα ΑΠΕ (όπως τα αιολικά πάρκα) κ.α. Λίγες ημέρες πριν η εταιρία ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με το υπουργείο Υγείας της πΓΔΜ για την κατασκευή νοσοκομειακής μονάδας, προϋπολογισμού 29,2 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος σε διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών για την προμήθεια 359 οικίσκων.

    Οι θετικές της προοπτικές της Intrakat αποτυπώνονται το τελευταίο διάστημα στην πορεία της μετοχή της. Παρά το γεγονός ότι η σημερινή μεγάλη άνοδος του τίτλου δεν κρίνεται αντιπροσωπευτική αφού πραγματοποιήθηκε με ελάχιστο αριθμό τεμαχίων -μόλις 37 τίτλοι άλλαξαν χέρια- , ωστόσο, από τις 11 Φεβρουαρίου 2016 που η μετοχή της εισηγμένης έκλεισε στα 0,237 ευρώ μέχρι και σήμερα, ένα μήνα μετά, που διαμορφώθηκε 0,427 ευρώ η απόδοση του κυμαίνεται στο 82%.

    Intrakat_Ergostastio_Larissa
    Εργοστάσιο της Intrakat, Λάρισα

    Το ενδιαφέρον στρέφεται στα ετήσια αποτελέσματα της εταιρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα παραμείνουν ικανοποιητικά όπως στο εννεάμηνο του 2015, που η Ιντρακάτ πέρασε σε κερδοφορία έναντι ζημιών στο εννεάμηνο του 2014. Παράλληλα, στο τέλος Ιανουαρίου 2015 η εταιρία εμφάνισε ανεκτέλεστο υπόλοιπο 316 εκατ. ευρώ, χωρίς α περιλαμβάνονται σε αυτό έργα για τα οποία υπέγραψε τους επόμενους μήνες.

    Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Intrakat, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με το υπουργείο Υγείας της πΓΔΜ για την κατασκευή νοσοκομειακής μονάδας δήλωσε: «Η Intrakat αξιοποιώντας την μεγάλη εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει έχοντας εκτελέσει πολυάριθμα νοσοκομειακά έργα, συνεχίζει να διευρύνει τις διεθνείς της δραστηριότητες, αναλαμβάνοντας έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εκάστοτε χώρας και την ποιότητα ζωής των πολιτών της».



    ΣΧΟΛΙΑ