• Business

    Πέτρος Παππάς: Στα ταμεία της Star Bulk Carriers 50,2 εκατ. δολάρια

    Ο Πέτρος Παππάς, επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρείας, Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Οι εκτιμήσεις της ναυτιλιακής Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, σχετικά με την πορεία της νέας προσφοράς μετοχών που είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Σεπτέμβριο, τελικώς επιβεβαιώθηκαν καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την διαδικασία και προχώρησε στην έκδοση 11.976.745 νέων μετοχών, στην τιμή των 4,30 δολαρίων ανά τεμάχιο, με τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται στο ποσό των 50,2 εκατ. δολαρίων.

    Όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, τα έσοδα που προέκυψαν από αυτή την έκδοση πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Αναλυτικότερα, η Oaktree Capital Management, η Caspian Capital LP καθώς και μέλη της οικογένειας του εφοπλιστή κ. Παππά – που διατελεί διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk Carriers – προχώρησαν στην αγορά 7.744.480 κοινών μετοχών.

    Μέσα από την κίνηση αυτή, τροποποιήθηκαν τα ποσοστά που κατέχουν στην εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή η Oaktree, η Caspian και η οικογένεια Παππά, τα οποία πλέον διαμορφώνονται στο 51,8%, το 6,6% και το 5,8% αντίστοιχα.

    Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή των 4,30 δολαρίων ανά μετοχή είναι μια τιμή κατά 8% μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη τιμή της μετοχής της Star Bulk, που είχε διαμορφωθεί στα 4,67 δολάρια.

    Παράλληλα, τον ρόλο του εγγυητή για την προσφορά των νέων μετοχών είχαν ο όμιλος Citygroup, η Clarksons Platou Securities, η Deutsche Bank Securities αλλά και η DNB Markets.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται πως η έκδοση νέων μετοχών αποτελούσε όρο της συμφωνίας της Star Bulk για την αναδιάρθρωση των δανείων της στην οποία είχε καταλήξει η ναυτιλιακή με 15 πιστωτές της. Με εκείνη τη συμφωνία, η εταιρεία είχε πετύχει την παράταση δανειακών αποπληρωμών ύψους 224 εκατ. δολαρίων κατά δύο χρόνια, καθώς και τη χαλάρωση των όρων των δανείων της μέχρι το τέλος του 2019.

    Τότε, ο κ. Παππάς είχε προχωρήσει στις εξής δηλώσεις:

    “Αυτή η συμφωνία βοηθά την εταιρεία μας να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, ακόμα κι αν αυτές κρατήσουν μέχρι και το 2019, και μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε μία επακόλουθη ανάκαμψη της αγοράς. Η συμφωνία βασίστηκε στις ισχυρές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει προϊόντος του χρόνου και με τα 15 τραπεζικά μας ιδρύματα και πιστωτικούς οργανισμούς και στην πίστη τους στο υψηλής ποιότητας management και τις χαμηλού κόστους λειτουργίες της Star Bulk”.

    H Star Bulk Carriers είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά του ξηρού χύδην φορτίου. Διαθέτει στον στόλο της τη δεδομένη χρονική περίοδο 70 φορτηγά πλοία διαφόρων τύπων, όπως newcastlemax, capesize, post-panamax, kamsarmax, panamax, ultramax και supramax, ενώ πέντε ακόμη πλοία κατασκευάζονται για λογαριασμό της σε κινεζικό ναυπηγείο και αναμένεται να παραδοθούν το 2017 και το 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/deutsche-bank-asfalis-gia-tin-ora-navios-holdings-alla-isos-chriasti-anadiarthrosi/75859

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/stirizoun-tin-aegean-marine-pistotes-tis-meta-deal-ton-100-ekat-evro-ti-tha-gini-ta-dania/75833

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ